Çayırova Koşusu Pazar Günü Start Alıyor

Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu 27 Mayıs Pazar günü Fatih Caddesi'nde start alacak.

Kocaeli'ne bağlı Çayırova ilçesinde sporu ve kültürü buluşturan Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu 27 Mayıs Pazar günü Fatih Caddesi'nde start alacak. Yurt içinden ve yurtdışından profesyonel ve amatör binlerce sporcunun katılacağı Çayırova Yarı Maratonu'nun içerisinde bulunan 3K Halk Koşusu'na, 10K Çayırova Koşusu’na ve 21K Çayırova Yarı Maratonu’na da büyük bir katılım olacağı belirtildi.

Pazar günü Çayırova'yı renklendirecek olan organizasyonun 3.'süne kayıt yaptıran yaklaşık 3 bin sporcu kıyasıya mücadele edecek. İlk koşu 08.30’da başlayacak mini minik adımlar, 1 kilometre minik adımlar, 3 kilometre halk koşusu, 10 kilometre Çayırova Koşusu ve 21 kilometreden oluşan Çayırova Yarı Maratonu coşkusu tüm ilçeye de harekete geçirdi. Yenimahalle Fatih Caddesi, Dede Korkut Çay Bahçesi’nin bulunduğu alandan verilecek startla başlayacak koşularda saat 08.30’da 3 kilometre halk koşusu, saat 09.00’da 10 kilometre Çayırova Koşusu ve 21 kilometre Çayırova Yarı Maratonu, saat 09.10’da Mini minik adımlarda Çayırova izci grubu öğrencileri ve saat 09.15’de 1 kilometre minik adımlar koşusu gerçekleştirilecek.

Mesafe 21 Kilometre Mini minik adımlar, 1 kilometre minik adımlar, 3 kilometre halk koşusunun Fatih Caddesi üzerinde gerçekleştirileceği Çayırova Yarı Maratonu’nda 10 kilometre Çayırova Koşusu ve 21 kilometreden oluşan Çayırova Yarı Maratonu koşularının güzergahları tüm ilçeye yayıldı. Aynı güzergahlar üzerinden koşulacak koşuda 10 kilometre Çayırova Koşusu Fatih Caddesi’nden başlayarak Adnan Kahveci Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi ve Kılıç Emlak önünden geri dönüş yapılarak tamamlanacak. Yine aynı güzergahtan aynı saatte başlayacak olan 21 kilometre Çayırova Yarı Maratonu Fatih Caddesi’nden başlayarak, Adnan Kahveci Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi boyunca gidecek. Kılıç Emlak önünden geri dönüş yapılacak koşuda, Muammer Aksoy Caddesi, Ragıp Demirkol Bulvarı, Veysel Karani Caddesi, Rahmi Dibek Caddesi, Nazım Hikmet Caddesi’nden geri dönüş olacak şekilde Ragıp Demirkol Bulvarı’ndan İnönü Mahalle muhtarlığı istikametine gitmeden direk Muammer Aksoy Caddesi’ne bağlanarak tamamlanacak.

Çip ve göğüs numaraları dağıtımı cumartesi günü yapılacak uluslararası Çayırova Yarı Maratonu’na kayıt yaptıran tüm koşuculara verilecek olan tişört, çip ve göğüs numarasından oluşan paketin dağıtımı 26 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'dan itibaren Fatih Caddesi üzerinde bulunan Dede Korkut Çay Bahçesi önünde gerçekleştirilecek. Koşu günü sabahta devam edecek numara dağıtımları cumartesi günü tam gün sürecek. Cumartesi günü düzenlenecek koşunun makarna partisi 17.00 itibariyle Mandıra Camii, Yenimahalle Taksi durağı, İş Bankası, Vodafone ve Dede Korkut Çay Bahçesi önünde canlı müzik eşliğinde her bir noktada 1.000 kişilik olmak üzere toplam 5.000 kişiye hitap edecek şekilde organize edilecek.