Adana Demirspor İle Balıkesirspor Arasında Oynanan Maçtan Sonra Olaylar Çıktı

Denizli’de oynanan Adana Demirspor - Balıkesirspor Spor Toto 2.Lig Play-off maçının ardından Balıkesirsporlu taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Olayda bazı taraftarlar kelepçeyle etkisiz hale getirilirken, biber gazından etkilenen 10 kadar taraftar aynı ambulansın içinde kendilerine gelmeye çalıştı.

Spor Toto 2. Lig Play-off maçında karşı karşıya gelen Adana Demirspor ile Balıkesirspor arasındaki maçı, Adana ekibi 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırırken, Bank Asya 1. Lig'e çıkmak için büyük umutlarla Denizli’ye gelen Balıkesirspor, ilk maçta elendi. Maçtan sonra Balıkesirsporlu taraftarlar stat dışında otobüslere binmeye hazırlanırken, polis ile taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Bazı taraftarların patlayıcı madde atması üzerine polis gruba müdahale etti. Bazı taraftarlar polis tarafından yere yatırılıp kelepçeyle etkisiz hale getirildi ve olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu duruma tepki gösteren diğer taraftarlarla polis arasında da uzun süre gerginlik yaşandı. Bazı taraftarlar polislerin kendilerine vurduğunu ileri sürerken, çıkış kapısında polis biber gazı sıktı. Biber gazından etkilenen bir taraftarın yüzünü yıkaması için emniyet müdür yardımcısı yardımcı olurken, biber gazından etkilenen 10 taraftar için polis stada ambulans çağırdı. Biber gazından etkilenen taraftarlar ambulansın içinde kendilerine gelmeye çalışırken, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, polis yetkilileri ile tartıştı. Taraftarların uzun süre polise tepki gösterdiği olaylar, kulüp yetkililerin araya girmesiyle son bulurken, taraftarlar otobüslere bindirilerek şehirden çıkarıldı. Ambulanstaki taraftarlar ise şehir çıkışında otobüslere bindirildi .

Kaynak: İHA