Fenerbahçe 2 Oyuncusuyla Yol Devam Kararı Aldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, kiralık olarak sarı-lacivertli formayı giyen Everton ve Juventuslu iki futbolcuyu yeniden takımında görmek istiyor. Ancak şike ve teşvik dosyasında UEFA’nın nihai kararını bekleyecek olan Fener, Avrupa kupalarına giderse oyuncularla tekrar anlaşacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımda kiralık olarak görev yapan Joseph Yobo ve Reto Ziegler 'in devam etmesini isterken, bu iki futbolcunun durumu için UEFA 'nın vereceği nihai karar bekleniyor.
İki sezondur sarı-lacivertli formayı giyen ve Everton 'dan kiralanan savunmacı Yobo 'nun takımdaki performansından memnun kalan Kocaman, bu yıl takıma katılan Juventus 'un İsviçreli futbolcusu için de olumlu düşünüyor. Fenerbahçe 'nin Şampiyonlar Ligi 'ne katılıp katılmayacağı henüz netleşmediği için direkt olarak girişimde bulunmayan yönetim, buna karşın görüşmelerini sürdürüyor. Devler Ligi 'nde iki ön eleme oynadıktan sonra gruplara kalmayı kendine hedefleyen sarı-lacivertliler, önlerini net olarak görememenin sıkıntısını yaşıyor. UEFA 'nın şike ve teşvik davası nedeniyle vereceği kararı beklerken, diğer yandan da iyimser düşünen ve çalışmalarını sürdüren Teknik Direktör Aykut Kocaman, iç ve dış transferde ön görüşmeleri yapıp, beklemeye geçecek.

Kiralık mı, satış mı?
Aykut hoca dışındaki Fenerbahçeliler de Yobo ve Ziegler 'in önümüzdeki sezon da Fenerbahçe formasını giymesine sıcak bakarken, bunun yine kiralık olarak mı süreceği yoksa bonservisleriyle birlikte mi gerçekleşeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Yobo 'nun Everton ile sözleşmesi 2014 sezonu sonunda biterken, Ziegler 'in ise Juventus ile mukavelesi 2015 Mayıs 'ında tamamlanacak.

Sezonun en istikrarlı ismi
2011-2012 sezonunda Fenerbahçe 'nin en istikrarlı oyuncusu Joseph Yobo oldu. Everton 'dan kiralanan Nijeryalı savunmacı, 39 maçta toplam 3 bin 510 dakika sahada kaldı. İki sezondur kiralık olarak görev yapan Yobo, bu sezon sadece 11. haftada Eskişehirspor maçında, gribal enfeksiyon geçirdiği için forma giyemedi.