Abdurrahim Albayrak’tan Basın Mensuplarına Yemek

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, transfer ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını söylediler.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Sefaköy’deki ofisinde medya mensupları için yemek verdi. Etkinliğe Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Genel sekreter Aka Gündüz Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ocaklı, Celal Gürcan ile Teknik Direktör Fatih Terim, yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş’ın yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Etkinlik sonrasında kameraların karşısına geçen Albayrak, sene boyunca Galatasaray’ı takip eden muhabir ve kameramanlara teşekkür ederek, “Kar-kış, yağmur-çamur demeden Türkiye’nin her şehrinde bizi yalnız bırakmadınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Türk futbolunun iyiye gitmesi için elinizden geleni harcadınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugün de beni yalnız bırakmadınız. 150’ye yakın basın mensubunun bir araya gelmesi çok önemliydi” dedi.

Gelecek yıl ile ilgili beklentilerini aktaran Albayrak, “Önümüzdeki yıl kavgasız, gürültüsüz bir lig diliyorum. İnsanlar televizyonlarını açtığında kavga ve küfür görmeden neşe içinde geçmesini arzu ediyorum. Önümüzdeki sene ligde mücadele edecek bütün takımlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının ısrarlı transfer sorularını cevaplayan Abdurrahim Albayrak, “Hocamız Fatih Terim’in istekleri doğrultusunda bir çalışma yapacağız. Ama şuanda her şey hocamıza bağlı. Biz de elimizden geldiği kadarıyla istenilen oyuncuları almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ALİ DÜRÜST: “BELLİ HERHANGİ BİR ŞEY YOK”
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan bir diğer yönetici Ali Dürüst ise, transfer konusunda belli olan herhangi bir şeyin olamadığını dile getirerek, “Şuanda belli herhangi bir şey yok. Önümüzdeki sene ile ilgili program Fatih Terim’e ulaştı. Hocamız bununla ilgili çalışacak. Ligin başlaması, bitişi ve ara dönemle ilgili çalışmalar yapılacak. Bu arada yabancı hakkı ile ilgili bir açıklık şuanda yok. Şampiyonlar Ligi ile ilgili de UEFA’nın kararları bekleniyor. Dolayısıyla belirsiz bir süreç içinde gidiyoruz. Takımımız zaten geçen senenin en başarılı ekibi. Geçtiğimiz sene hem sayı olarak hem de kalite olarak yüksek transferler yaptık. Bu sene bir telaşımız yok. Tedbirli olarak gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde transfer ile ilgili bir gelişme yok. Bunlar açığa kavuşunca gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

UEFA’nın Türkiye’de yaşanan şike soruşturması nedeniyle bir ceza verebilme olasılığının olduğunun hatırlatılması üzerine Dürüst, “Bir korku yaşamıyoruz. Böyle bir şey olamayacağını ümit ediyoruz. Ama onun da sonucunu beklemek durumundayız. Tüm Türkiye gibi bizde bunu bekliyoruz. Bir sıkıntı olmadan Şampiyonlar Ligi’ne gidelim” diye konuştu.

Önümüzdeki sezonda yabancı sayısı ile tasarufta bulunacaklarını ifade eden Dürüst şöyle konuştu: “Yabancı sayısının da sınırı bizi bir yerde etkileyecek. Onun için kirada olana oyunculardan bir iki tanesinin gitme durumu var. Yerli oyuncularımız devam edecek.”

Kaynak: İHA