1. Amatör’e Tire, Bayındır ve Selçuk İkişer Takımla Katılıyor

Futbolda 2011-2012 sezonu tamamlanırken, yeni sezon öncesi kulüpler hazırlıklara başladı.

Sezonu en erken açan kategori olan 1. Amatör Lig’de yeni sezonda Küçük Menderes ekipleri birbirleriyle zorlu bir mücadele verecek. Tire ve Selçuk ilçeleri yeni sezon öncesi bir sürpriz gelişme yaşanmazsa ikişer takımla 1. Amatör Lig’de temsil edilecek. 2. Amatör Lig’de play-off’a kalan Belevi Belediyespor zoru başarıp 1. Amatör’e yükselirse Selçuk’un bu ligdeki takım sayısı üç olacak.

Geride kalan sezonda yarı finalden dönen Bayındırspor ile birlikte Bayındır’a bağlı Çırpı ve çevresini temsil eden Çırpı Doğanspor, yeni sezonda da 1. Amatör Lig’de yer alacak. Bu sezon 1. Amatör’ü dördüncü bitiren Tire Belediyespor ile Tirespor yeni sezonda Tire’nin 1. Amatör Lig’deki temsilcileri olacak.

TİRESPOR İLK KEZ 1993’ten beri amatör liglerde yer alan Tirespor, 2003-2004 sezonuna kadar devan eden kazalar arası 1. Amatör Küme macerasının ardından geçen sezon süper amatör ligden düştüğü için ilk kez 1. Amatör’de yer alacak. Liglerde üçüncü sezonunu yaşayacak olan Tire Belediyespor da yeni sezonda bir sürpriz olmazsa Tirespor’a rakip olacak.

SELÇUK EFES YİNE 1. AMATÖR’DE 2000 yılına kadar 3. ligde mücadele ettikten sonra amatöre düşen Selçuk Efesspor, ikinci kez 1. Amatör Lig’de mücadele ediyor. 2006-2007 sezonunda 1. Amatör’e indikten 2 sezon sonra yeniden eski ligine dönen Selçuk Efesspor 2010-2011 sezonunda bir kez daha küme düşme acısı yaşamıştı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle geride kalan sezonda katılımcı takım olarak ligde yer alan Selçuk Efesspor’a yeni sezonda Selçuk Belediyespor da rakip olacak.

Kurulduğu ilk sezonda şampiyon olarak 1. Amatör’e çıkan Selçuk Belediyespor ilk kez 1. Amatör’de mücadele etmiş olacak. Belevi Belediyespor da play-off’u başarıyla tamamlarsa bu lige adına yazdıracak ve Selçuk üç takımla temsil edilecek.Havzanın merkezi konumunda bulunan Ödemiş’in temsilcisinin bulunmadığı 1. Amatör Lig’de Beydağ Belediyespor, Küçük Menderes havzasını temsil eden diğer ekip olacak.

Bu sezon Küçük Menderes havzasından lige katılan Çaybaşıspor, süper amatör lige yükselme başarısı gösterirken, Kiraz 1 Eylülspor da 2. Amatör Lig’e düşmüştü. Yeni sezonda Menderesspor ile birlikte Gaziemir’den ekiplerin de aynı grupta olması ve maçların eylül ayı ile birlikte başlaması bekleniyor .

Kaynak: İHA