Samsun’da Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başladı

Samsun’da 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında “Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası” bugün oynanan maçlarla start aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Basketbol Federasyonu Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası Yaşar Doğu Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda bugün oynanan maçlarla başladı.

Bugün Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan A grubundaki Galatasaray, Borusan Oto’yu 64 - 51, BJK’da Örnek Koleji’ni 104 - 54, C grubunda da Turgut Özal Üniversitesi, Bandırma Kırmızı’yı 65 - 49, ve Genç Telekom’da Pınar Karşıyaka’yı 59 - 49 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarda ise B grubunda mücadele eden Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Gelişim Koleji’ni 82 - 49, Anadolu Efes de Ankara Üniversitesi’ni 76 - 38 yenerken, D grubunda da Fenerbahçe Ülker rakibi Bosch’u 101 - 53, Tofaş da Salihli Belediye’yi de 80 - 49 yenerek turnuvaya galibiyetle başlayan takımlar oldular.

Buna göre turnuvanın ilk maçları sonucunda A grubunda mücadele eden BJK, B grubunda Anadolu Efes, C grubunda Turgut Özal Üniversitesi ve D grubunda da Fenerbahçe Ülker takımları ilk maçlar sonunda gruplarını lider olarak tamamladılar .

Kaynak: İHA