Galatasaray Medical Park'ı 84-73 Yenen Beşiktaş Milangaz Final Biletini Aldı

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finali dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 84-73'lük skorla mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finali dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 84-73'lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 3-1 ile kazanarak adını finale yazdıran siyah - beyazlılar, Anadolu Efes – Banvit serisinin galibiyle karşılaşacak.Tempolu başlayan mücadelenin ilk iki dakikası Jamon Lucas, Nihad Dedovic ve Zoran Erceg’in basketleriyle 6-6 eşitlikle geçildi.

Boyalı alanda Erceg’i kullanarak hücumları organize eden Beşiktaş Milangaz, Mehmet Yağmur’un da üç sayı isabetiyle 5.dakikada durumu 11-9’a getirdi. Reklam molasına Göksenin Köksal ve Nihad Dedovic’in sayılarıyla giren Galatasaray Medical Park ise bu üstünlüğünü koruyarak ilk periyotu da 18-22 önde tamamladı.İkinci periyota da iyi başlayan konuk ekip, Göksenin ve Andric’in sayılarıyla farkı 10 sayıya çıkarttı (18-28). Bu periyottaki ilk sayılarını Carlos Arroyo ile bulan Beşiktaş Milangaz, savunmasını sertleştirip, hücumda da Pops Mensah Bonsu’yu devreye sokarak oyuna yeniden ortak oldu. Ancak devreyi Galatasaray Medical Park 35-41 önde kapattı.Üçüncü periyotta Zoran Erceg ve Carlos Arroyo ikilisiyle sayılar bulan Beşiktaş Milangaz, David Hawkins’in de turnikesiyle durumu 40-45’e getirdi. Pota altında Furkan ve dışarıdan da Dedovic ile hücumları değerlendiren sarı - kırmızılılar, reklam molasının ardından da Göksenin ile üç sayılık basket buldu.

Ev sahibi ekip, son bölümde Barış ve Serhat ikilisiyle sayılar bulmasına karşın üçüncü periyotu Galatasaray Medical Park 58-59 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Andric ve Dedovic’i iyi kullanan rakibi karşısında Beşiktaş Milangaz, Pops Mensah Bonsu, David Hawkins ve Carlos Arroyo üçlüsüyle bulduğu sayılarla 34.dakikada 67-66 öne geçti. Mola alan Galatasaray Medical Park, aranın ardından Ender Arslan ve Cevher Özer ile skor üretti. Son bölümde David Hawkins ve Carlos Arroyo ikilisiyle basketler bulan Siyah Beyazlılar, bitime 2 dakika kala farkı 6 sayıya çıkarttı (77-71). Mola alan konuk ekip karşısında son bölümde de Carlos Arroyo ve Pops Mensah Bonsu ile hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 84-73 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.