Galatasaray CEV Şampiyonlar Ligi'ne Katılma Sevincini Yaşıyor

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bugün açıklanan 24 takım arasında yer alarak önümüzdeki sezon 2013 CEV Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak takımlar arasına girdi.

Sarı - kırmızılı kulübün normal prosedürler doğrultusunda yaptığı başvuruya olumlu yanıt veren Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), "wild-card" tercihini diğer takımların yanısıra Türkiye'den Galatasaray için kullandı.

Son Avrupa kulüpler sıralamasına göre 2013 CEV Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak takımlar şöyle sıralanıyor;

Rabita Bakü (Azerbaycan)
RC Cannes (Fransa)
ASPTT Mulhouse (Fransa)
Schweriner SC (Almanya)
Yamamay Busto Arsizio (İtalya)
MC-Carnaghi Villa Cortese (İtalya)
Atom Trefl Sopot (Polonya)
Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Polonya)
2004 Tomis Constanta (Romanya)
Dinamo Kazan (Rusya)
Dinamo Moskova (Rusya)
Uralochka-NTMK Sverdlovsk Region (Rusya)
Crvena Zvezda Belgrad (Sırbistan)
Eczacıbaşı VitrA İstanbul (Türkiye)
Vakıfbank İstanbul (Türkiye)

Ek olarak, CEV tarafından wild-card verilen ve 2013 CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılacak diğer takımlar CEV sitesinde şöyle ilan edildi:Azerrail Bakü (Azerbaycan)
Lokomotiv Bakü (Azerbaycan)
Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti)
Dresdner SC (Almanya)
Robur Tiboni Urbino (İtalya)
Bank BPS Fakro Muszyna (Polonya)
Dinamo Romprest Bükreş (Romanya)
Volero Zürih (İsviçre)
Galatasaray İstanbul (Türkiye)

2012 CEV Cup şampiyonu İtalya'dan Yamamay Busto Arsizio ve finalisti Galatasaray ile CEV Challenge Cup şampiyonu Lokomotiv Bakü wild card alarak Avrupa voleybolunun en elit seviyesi olan Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

GALATASARAY'A WİLD CARD SEVİNCİ
Avrupa Voleybol Konfederasyonu CEV tarafından "Wild Card" verilerek 2012/2013 sezonu için Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne alınan Galatasaray'da büyük mutluluk yaşanıyor. Galatasaray Sportif Direktörü Orkun Darnel, ''Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağımız için çok heyecanlıyız. Fenerbahçe'nin neden tercih edilmediğiyle ilgili hiçbir fikrim yok.'' dedi.

Galatasaray Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Orkun Darnel, kendilerinin Türkiye'den 4. takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için başvuru yaptıklarını, ancak Fenerbahçe'ye tanınmayan ''wild card'' hakkının kendilerine verildiğini söyledi.

Darnel, şunları söyledi: ''Biz zaten takımımızı Şampiyonlar Ligi seviyesinde kuruyorduk. Bitirmek üzere olduğumuz iki önemli transferimiz var. Belki bir iki hamle daha yapabiliriz. Transferlerimiz açıklandığında zaten herkes takımımızın seviyesini görür.''

TAKIM OLARAK ÇOK HEYECANLIYIZ
Orkun Darnel, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı'nın tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılacağının altını çizerek, ''Şampiyonlar Ligi gerçekten çok keyifli, üst düzey bir organizasyon. Takım olarak hepimiz bunun heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonda yer alacağımız için çok heyecanlıyız.'' dedi.

FENERBAHÇE İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR
Şampiyonlar Ligi'ne son şampiyon Fenerbahçe'nin alınmayıp, Galatasaray'ın alınması nedeniyle iki kulübün karşı karşıya getirilmeye çalışıldığına da değinen Orkun Darnel, ''Bir kutuplaşma yaratılmaya çalışılıyor. Biz Türkiye'den 4. takım olabilmek için başvurumuzu yaptık. CEV ise Türkiye'ye yine 3 takım hakkı tanıdı ve bize ''wild card'' verdi. Fenerbahçe'nin neden tercih edilmediğiyle ilgili hiçbir fikrim yok. Özellikle voleybolda bizim Fenerbahçe ile iyi ilişkilerimiz var.'' diye konuştu .