A Milli Kadın Basketbol Takımı Antalya’da Kampa Girdi

2012 Olimpiyat Oyunları’nda yer alabilmek için hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Takım, ikinci etap çalışmaları için bugün Antalya’ya gitti.

Ay - yıldızlı ekip kamp çalışmalarına Antalya'da devam edecek.Ankara 'nın ev sahipliğinde 25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri 'nde mücadele edecek olan A Milli Kadın Takım, hazırlıklarının İstanbul etabını noktalarken, ikinci etap çalışmaları için bu sabah Antalya 'ya gitti.14 Mayıs Pazartesi günü İstanbul 'da toplanan ve günde tek idman ile hazırlıklarını başlayan millilerimiz, 19 Mayıs Cumartesi gününe dek İstanbul 'daki çalışmalarını sürdürdü. Pazar gününü dinlenerek geçiren millilerimiz, bu sabah erken saatlerde ikinci etap kamp çalışmalarını yapacağı Antalya 'ya uçtu.

22 Mayıs Salı gününden itibaren Antalya kampına start verecek olan milliler, Antalya 'daki çalışmalarını 29 Mayıs Salı gününe dek sürdürecek.30 Mayıs Çarşamba günü Antalya 'da başlayacak olan Kepez Turnuvası 'na katılacak olan milliler, turnuvada Karadağ, Japonya ve Beyaz Rusya ile mücadele edecek. Üç gün sürecek olan turnuvanın ardından, milliler, İstanbul 'a dönecek ve 2 Haziran Cumartesi gününden itibaren 6 Haziran tarihine kadar çalışmalarına İstanbul 'da devam edecek.Beş gün süren İstanbul kampını değerlendiren Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, ilk etap çalışmalarını sakatsızlık tamamladıklarını ifade ederek, “Buradaki temel amacımız oyuncularımızın sezon sonundaki son durumlarını görmek ve yapılan testler sonunda nasıl bir yükleme yapacağımızı belirlemekti. ' dedi.

İstanbul kampının çok verimli geçtiğini söyleyen Yıldızoğlu, 'Birsel ve Nevriye dışında problemi olan oyuncumuz yok. Onlar da yaklaşık 10 gün içinde ağrıları geçer geçmez takım antrenmanlarına katılacaklar. Bu süreçte kendilerine çok zorlamadan özel antrenmanlar yaparak ayrı bir şekilde çalışıyorlar. İstanbul 'da oyuncularımızı sağlıklı bir şekilde belli bir seviyeye getirdik. Şu anda genel durumumuz çok üst düzeyde değil ama Antalya 'ya gittiğimizde daha çok taktiksel ağırlıklı antrenmanlar yapmaya başlayacağız ve takım turnuva zamanına kadar istediğimiz düzeye çıkacağız.” diye konuştu.