Yüzen Ringte Güreştiler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlanırken, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde çeşitli etkinliklerle geçen kutlamalarda dikkat çeken müsabaka ise güreş yarışması oldu.

Fırat nehri üzerine kurulan ringte güreşen güreşçiler, dengelerini sağlamkta zor anlar yaşadılar. Fırat nehri üzerine kurulan ringte güreşen güreşçiler, dengelerini sağlamkta zor anlar yaşadılar. Birecik Barajı'nın kurulması sırasında su altında kalan Eski Halfeti’de gerçekleşen kutlamalar, gençlik koşusuyla başladı.

Fırat nehri kenarında hazırlanan alanda halkoyunları ile devam eden organizasyonda, kano, yüzmeı ve güreş yarışlarının yanı sıra su kayağı ve paraşüt gösterileri de yer aldı. Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek, Halfeti’nin Allah vergisi artı değerleri olduğunu söyledi.

Kaymakam Çiçek, bu değer ve imkanları kullanarak güzel etkinliklerle 19 Mayıs’ı kutladıklarını ifade etti.

Her türlü su sporları araçlarının ilçede mevcut olduğunu aktaran Çiçek, bu spor araçları ile 19 Mayısı şölen havasında geçirdiklerini dile getirdi. Katılımdan memnun olduğunu sözlerine ekleyen Çiçek, bu vesile ile Halfeti’nin güzelliklerini yansıtma şansı bulduklarının altını çizdi. Belediye Başkanı Mahmut Özdemir ise farklı bir etkinliğe imza attıklarını belirterek, kutlamaları organize eden ekibe teşekkürlerini sundu .