Türkiye Okullar Arası Basketbol Şampiyonu Karabiga Oldu

Mersin’de oynanan, Türkiye Okullar Arası Basketbol Turnuvası’nda, Karabiga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Çanakkale Temsilcisi olarak finale kadar yükselen Karabiga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı, Mersin Aydınlık evler Kız Basketbol Takımını 45-33 yenerek kupanın sahibi oldu. Çanakkale İçdaş Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Karabiga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı, şampiyonluğu doyasıya kutladı. Kutlamaya Çanakkale Ak Parti Millet Vekili İsmail Kaşdemir, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Kaymakamı Fatih Genel ve çok sayıda davetli katıldı.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı’nın Türkiye’nin Birçok takımını geride bırakıp şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Kaşdemir, “Bizden Karabiga’ya spor salonu istiyorsunuz. Bugüne kadar ne yapıldıysa millet ile birlikte yapılmıştır. Spor salonu yapılması gerekiyorsa yine hep birlikte yaparız” dedi.

Bizlere bu gurur ve sevinci yaşatan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı’nı ve onlara her konuda destek olanlara teşekkür eden Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, şuan tarif edilemez bir duygu içersinde olduğunu söyledi.

Yoğun çalışma tempolarına rağmen Mersin’de çocuklarla bu duyguyu hep birlikte yaşadıklarını belirten Karataş, “Bundan 1 yıl önce hocamızla ile konuşurken hocamız bize, Öyle çocuklar var ki birkaç takviye ve eksiklerimiz giderildiğinde Türkiye Şampiyonu oluruz demişti. Bugün hocamız bize verdiği sözü tuttu” diye konuştu.

Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi tarafından şampiyon olan Karabiga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Kız Basketbol Takımı oyuncularına çeyrek altın verilirken, Biga Sanayici İşadamları Derneği ise spor ayakkabı hediye edildi .

Kaynak: İHA