Mamak Belediyesi Halter Takımı, Cumhuriyet Kupası'nda Madalyaları Topladı

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı, 19 Mayıs Spor Stadyumu Arif Nusret Say Halter Salonu’nda gerçekleşen 19 Mayıs Ankara İl Birinciliği Cumhuriyet Kupası’nda bir birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük elde etti.

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı, müsabakada aldığı 183 puanla da takım halinde üçüncü oldu. 19 Mayıs Ankara İl Birinciliği Cumhuriyet Kupası müsabakasında, Mamak’ı başarıyla temsil eden Mamak Belediyesi Halter Takımı Sporcuları bir başarıya daha imza attı. Ankara 19 Mayıs Spor Stadyumu Arif Nusret Say Halter Salonu’nda düzenlenen müsabakada 85 kg’da İsmail Keser birinci, 94 kg’da Ömer Açıkgöz ikinci, 69 kg’da Hasan Hüseyin Akyol ve 50 kg’da Berkant Yiğit Ankara üçüncüsü oldu.192 puanla Aski Spor Kulübü’nün birinci ve 184 puanla Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün ikinci olduğu şampiyonada 183 puanla Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı da takım halinde üçüncü oldu. Halter takımının üst üste elde ettiği galibiyetten dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak’ta sporu geliştirmek için yeni adımlar attıklarını söyledi.

Akgül, “İnanıyorum ki sporcularımız uluslararası şampiyonalarda da daha büyük başarılara imza atarak hem bizim hem de ülkemizin gurur kaynağı olacaklardır. Spor gençlerimizi, çocuklarımızı, her kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran, sosyal hayatın içine çeken bir aktivitedir. Biz de Mamak’ta sporu geliştirmek için yeni adımlar atıyoruz. Belediye olarak gençlerimizin spor yapmalarını teşvik ediyor ve onlara destek oluyoruz. Gençlerimizi sporla geleceğe hazırlamak için plan ve projelerimizi hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Mamak Belediyesi Halter Takımı Antrenörü İsa Altınyurt da “Hedefimiz Milli Takıma sporcu yetiştirmek.7 yıldır Mamak Ulu Önder İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcularımızın azimli çalışmalarının sonucunda başarılı olduk." dedi .