Kilisli Bilekçilerden Büyük Zafer

Polonya’nın Gdansk kentinde yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Kilisli bilek güreşçileri 2 Altın, 2 Gümüş ve 3 Broz madalya ile Türkiye’ye döndü.

Milli Takım Antrenörü İsmail Kurt, 13 - 20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Polonya’nın Gdansk kentinde yapıldığını belirterke, “ ülkemiz Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına sağlamlarda 77 kişi, Bedensel Engellilerde ise 21 kişi olmak üzere 98 kişi ile katıldı.

Kilis’ten, gençlerde 5, büyüklerde 1, Bedensel Engellilerde 1 ve Antrenör 1 olmak üzere 8 kişi ile katıldı.

Müsabakalar sonunda ilimiz sporcuları 2 Altın, 2 Gümüş ve 3 Broz madalya ile Ülkemize ve İlimiz dönmüşlerdir. Gençlerde takım halinde Avrupa 2., Bendensel Engellilerde takım halinde Avrupa 2. Masterlarda Takım Halinde Avrupa 3. olmuştur. İlimiz sporcuları ülkemizin başarısı için ellerinden gelenin yaptı. İlimizden Milli takıma ülkemizi temsil için giden sporculardan Genç bayanlarda Gülistan Korkmaz 45 Kilo Sağ-Sol kolda Avrupa 1’si, Fehime Tuğçenur Kurt 60 Kilo Sağ-Sol Kolda Avrupa 3’sü, Erkeklerde Mehmet Salih Özlük 50 kilo sağ kolda Avrupa 3’üncü büyük bayanlarda ise Fatime Eda Saltan 70 Kilo Sağ-Sol Avrupa 2’inci olmuştur. İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı kurum kuruluşların ve İlimizin ileri gelenlerinin en iyi şekilde kucaklarını açacağından hiç şüphem yoktur. Bu sporcularımız her şeyin en iyisine layıklar. Bu başarılarımızı Eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonasında da göstermek için elimizden geleni yapacağız”

Kaynak: İHA