İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu ilini ''Altın Ordu'' olarak nitelendirerek, ''Altın Ordu, sanayi, üretim, eğitim, yatırım, havaalanı, çevre yolu, üniversite ve turizm tesisleridir'' dedi.

Şahin, İstanbul Ordu Dernekleri Platformu'nca Fatih Mimar Sinan Stadı'nda düzenlenen 5. Ordu Dernekleri Arası Futbol Turnuvası finalinin ardından yaptığı konuşmada, Ordu'da başta futbol olmak üzere her branşta sporun sporcusu ve seyircisi olduğunu ifade etti.

Geçen yıl 29 Mayıs'ta bir büyük finali Ankara'da yaşadıklarını ve Orduspor'un Süper Lig'e çıktığını hatırlatan Şahin, sporu dostluğun, kardeşliğin ve arkadaşlığın aracı olarak gören Ordulular'ın önemli bir işi başardıklarını dile getirdi.

Şahin, Ordu'da lisanslı sporcu sayısının çokluğuna da işaret etti.

Ordu ilini ''Altın Ordu'' olarak nitelendiren Şahin, ''Ordu'yu anlayamayanlara bir kez daha gösterelim; Altın Ordu, sanayi, üretim, eğitim, yatırım, havaalanı, çevre yolu, üniversite ve turizm tesisleridir'' diye konuştu.

Şahin, İstanbul'da Orduluların centilmence futbol turnuvasının nasıl yapılabileceğini gösterdiğini de söyledi.

Ordu Mesudiye Derneği ile Fatsa Aslancamii Derneği takımları arasında yapılan maçın başlangıç vuruşunu da yapan Bakan Şahin, final maçını kazanan Mesudiye Derneği takımının kupasını da takdim etti.

Turnuvanın final maçını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da izledi .

Kaynak: AA