Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu Dönemi Sona Erdi

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Tayfur Havutçu ile sözleşmenin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini açıkladı.

Borsaya yapılan açıklamada "Futbol A Takım Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile aramızdaki mevcut sözleşme karşılıklı anlaşılarak feshedilmiştir." denildi. Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun yarın düzenleyecekleri basın toplantısının da iptal edildiği açıklandı. Siyah - beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Tayfur Havutçu ile anlaşılarak sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Havutçu’nun talebi doğrultusunda yarın 13.00’de yapılacağı duyurulan basın toplantısı da iptal edildi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Tayfur Havutçu arasında yapılan sözleşmenin tarafların karşılıklı anlaşma sağlaması üzerine fesih edilmesine karar verilmiştir.. Başkanımız Fikret Orman ve Futbol Komitesi Başkanımız Tamer Kıran, Pazartesi günü Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisimizde bir basın toplantısı düzenleyerek kararı kamuoyuna duyurmak ve Havutçu'ya bugüne kadarki hizmetleri nedeniyle Beşiktaş’a yakışır biçimde teşekkür etmeyi arzulamış ve Havutçu’nun da oluru alınarak toplantı duyurusunu kamuoyu ile paylaşmıştır. Ancak günün ilerleyen saatlerindeTayfur Havutçu, sözkonusu toplantıya katılmak istemediğini iletmiştir. Toplantının iptal edildiğini belirtir, Tayfur Havutçu'ya bugüne kadar Beşiktaşımız'a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eder, teknik direktörlük kariyerinde kendisine başarılar dileriz."

DUYURDU, BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ AÇIKLADI

Bu arada Beşiktaş Jimnastik Kulübü, basında Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun gönderildiğini yazmasına rağmen, yarın basın toplantısı yapılacağını duyurmuştu. Akşam saatlerinde Beko Basketbol 1. Ligi play-off yarı final 3. maçında Beşiktaş Milangaz ile Galatasaray Medical Park takımları arasında oynanacak mücadeleyi izlemeye gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamalarda bulundu. Başkan Fikret Orman, Cihan muhabirinin Teknik Direktör Tayfur Havutçu ile ilgili ısrarlı soruları karşısında, "Tayfur hoca ile karşılıklı anlaştık ve sözleşmesini feshettik. Yarın basın toplantısı yaparak kamuoyuna duyuracağız." dedi.

Cihan, bu haberi abonelerine duyururken, spor kamuoyunda da büyük yankı buldu. Beşiktaş Yönetim Kurulu'da resmi internet sitesinden yaptığı duyuru ile basın toplantısını iptal ettiğini ve teknik direktör Tayfur Havutçu ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.