Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan birlik çağrısı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Türk futbolunun yeniden ayağa kalkması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kupa kazanan iki takımı da ziyaret edebileceklerini belirten Başkan, "Üç büyük kulüp bir araya gelelim ve çirkin tabloyu düzeltelim." dedi.

Türk futbolunun son dönemde yaşadığı kriz tablosunu değiştirmek adına ilk hamle Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'dan geldi. İlk Türk kulübü olarak buna katkı sağlamak istediklerini belirten Orman, Türk futbolunun içinde bulunduğu kısır döngülerin hoşuna gitmediğini söyledi. BJK TV'de, Siyah-Beyazlı Kulübü takip eden gazetecilerin sorularını cevaplayan Fikret Orman, açık ve net ifadeler kullandı.

Türk futbolunun mihenk taşlarından birini oluşturduklarını kaydeden tecrübeli idareci, 'Son dönemde gelişen olaylar gösteriyor ki doğru yolda ilerlemiyoruz. En kısa zamanda 3 büyük kulüp bir araya gelelim istiyorum. Belki ikisini de ziyaret ederiz. Kazandıkları kupalardan dolayı tebrik ederiz. Birlik beraberlik olsun istiyoruz. Beşiktaş öncü olsun istiyorum. İki camiayla çok iyi şahsî ilişkilerim var. ' şeklinde konuştu. Olayların sonrası spor kanununun da değişmesi gerektiğini vurgulayan Başkan şunları kaydetti: 'Sahaya giren seyircinin cezasını kulüp olarak ben neden çekiyorum? Saham kapanıyor. Milyonlarca lira kaybediyoruz. Bu konular yeniden ele alınmalı. ' Fikret Orman'dan seçmeler şöyle: Fulya'nın böyle yapılmasına üzüldüm. Yeni stadın taraftara göre şekillenmesi mümkün olmayacak. Biz, Beşiktaş'ın menfaatleri için hareket ederiz, UEFA finali oynanması için 42 bin kişilik olacak. Ferrari olayı ve diğer davalarla bizzat ben ilgileneceğim. 5-6 ay sonra giderler yerine biz geliriz diyenler Beşiktaşlı değildir. Carvalhal Boluspor maçını kaybetmeseydi kalırdı. Sadece A takım için değil, altyapı oyuncularımız için de hakem danışmanı alacağız.

Oyuncular indirim yapmazsa ayrılacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, artık ödeyemeyecekleri bir şeyi harcamayacaklarını söyledi. 'Oyuncular ya indirim yapacak ya da ayrılacaklar. ' diyen Orman şu ifadeleri kullandı: 'Ödeyemiyoruz çünkü. Ben çok zengin değilim ama bütün fedakârlıkları yapıyorum. Sisteme uymayan kim olursa olsun gidecek. Türk ya da yabancı fark etmez. ' Eski Başkan Yıldırım Demirören'le borçla ilgili konuşmadığını belirten Orman, 'Alacağını para olduğu zaman alabilir. ' dedi. Orman ayrıca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.