Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Büyük Avantaj Kaybettik

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek büyük bir avantajı yitirdiklerini söyledi.

Çalımbay, 2-1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, mutlak galip bitirmeleri gereken bir maçı kazanamadıklarını ifade ederek, ''Kazansak çok büyük bir avantaj yakalayacaktık'' dedi.

En büyük şikayetlerinin hakemler olduğunu belirten Çalımbay, Süper Final'de oynadıkları 4 maçın 3'ünü 10 kişi tamamlamak zorunda kaldıklarına dikkati çekti. Hakemlerin yanı sıra kendi hatalarının da mağlubiyetlerde etkili olduğunu aktaran Çalımbay, çok kötü goller yediklerini, özellikle son dakikalarda kalelerinde gördükleri gollere engel olamayarak sahadan yenik ayrıldıklarını ifade etti.

Her şeyi hakemlere bağlamadıklarını ancak aleyhlerine inanılmaz derecede hatalar yapıldığını dile getiren Çalımbay, ''Bizi her zaman 10 kişi bıraktıkları için hakemlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Hakem hatalarına takımın hatalarının da eklenince mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu belirten Çalımbay, sezon başından beri mükemmel bir grafik çizen takımında son haftalarda bir düşüş olduğunu da söyledi.

Çalımbay, kalan 2 maçı en iyi şekilde bitirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Sivassporlu oyuncu Kamil Grosicki de önlerinde iki maç olduğunu ve bunu en iyi şekilde değerlendirerek, iddialarını sürdürmek istediklerini ifade etti.

Genç oyuncu Murat Akça ise iyi bir mücadele gösterdiklerini, ancak son dakika golüyle sahadan yenik ayrıldıklarını söyledi.

Akça, son 2 maçı galibiyetle bitirmek istediklerini belirtti.

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem de Sivasspor ile ligde ve Süper Final'de yaptıkları maçların bol pozisyonlu ve keyifli geçtiğini söyledi.

Bu maçta da seyir zevki yüksek, mücadeleci, bol pozisyonlu bir maç izlettirdiklerini anlatan Erdem, iki takımı da gösterdikleri performanstan dolayı kutladı.

Erdem, ''Sonuçta kazanan biz olduk, Sivasspor da kazanabilirdi. Penaltıyı değerlendiremediler. Kalecimi de tebrik etmem lazım. Oğuzhan iki haftada iki penaltı çıkardı ve dönüm noktası oldu. Bu kurtarışlar beni ve takımı anormal derecede memnun etti'' diye konuştu.

Sivasspor'un ligin güçlü ekiplerinden biri olduğunu vurgulayan Erdem, ''Galip geldiğimiz için mutluyuz. Sivasspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golcü oyuncusu Pierre Webo da maçı kazanmak isteyen ve daha pozitif oynayan takımın kendileri olduğunu vurgulayarak, haklı bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

Gökhan Süzen de Sivasspor karşısında aldıkları bu galibiyetle önemli bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA