Şimdi Vekil 2015 Başkan

F.Bahçe'de, 2 gün sürecek kongre maratonu bugün başlıyor... Ülker Sports Arena'da yapılacak seçimli olağan genel kurulda, Sarı-Lacivertli kulübün yeni başkan ve yönetim kurulu seçilecek.

KONGRE öncesi kafaları meşgul eden 'Asbaşkan Ali Koç yeni yönetimde görev alacak mı, almayacak mı?' sorusu dün cevabını buldu. Özellikle şike soruşturması sürecinde yaptığı başarılı çalışmalarla tüm Sarı-Lacivertlilerin sevgisini kazanan Koç, 'Devam' dedi. Kuşkusuz Ali Koç'un bu kararı vermesi kolay olmadı. Şimdi gelin, bu kararın perde arkasını anlatalım...

2 KEZ METRİS'E GİTTİ

ALİ Koç, önceki gün bazı yönetici arkadaşlarıyla birlikte Metris Cezaevi'ne giderek, yeni yönetim kurulu listesini hazırlayan Başkan Aziz Yıldırım'la görüştü. Yıldırım, genç yöneticiye, 'Biliyorum, çok yoruldun, çok sıkıntı çektin ama yönetimde kalman lazım. F.Bahçe'nin de, benim de sana ihtiyacım var' dedi. O dakikaya dek yönetimden ayrılmayı düşünen Koç, bu sözler üzerine yumuşadı ve Yıldırım'a, 'Ailemle görüşeceğim. Yarın (bugün) kararımı açıklarım' cevabını verdi.
ALİ Koç dediğini yaptı... Önce ailesi ile görüştü, onların fikirlerini dinledi. Ardından, dün öğle saatlerinde Nihat Özdemir, Abdullah Kiğılı, Nihat Özbağı ve Serhat Çeçen ile birlikte Metris Cezaevi'ne gidip, Aziz Yıldırım'la bir görüşme daha yaptı. Metris'ten F.Bahçe Kulübü'ne geçen Koç, saat 17.00'de diğer yöneticilerle toplantıya girdi. Ve saatler 17.30'u gösterirken yeni yönetimde görev alacağını açıkladı.

BAŞKANLIK YOLU DA AÇILDI

BÖYLECE, 3 yıl süren iletişimden sorumlu asbaşkanlıktan sonra Nihat Özdemir'in yerine başkan vekilliği görevine getirilecek olan Ali Koç'un, Aziz Yıldırım'dan sonra F.Bahçe Kulübü Başkanlığı'na seçilme yolu açılmış oldu.
METRİS Cezaevi'nde önceki gün yapılan görüşmede Yıldırım'ın Koç'a, 'Başkan vekilliğini kabul et, üç yıl sonra yapılacak kongre için de şimdiden çalışmalara başla' mesajını vermesi de son derece önemli. Yıldırım böylelikle, kendisinden sonra başkanlık görevine Ali Koç'un oturmasını istediğini açıkça ilan etti.
AMERİKA'DA öğrenim gördüğü yıllarda, Türkiye'deki arkadaşlarını telefonla arayıp, F.Bahçe'nin maçlarını 90 dakika radyodan dinleyen Koç'un Sarı-Lacivertli renklere olan tutkusunu sanırız bilmeyen yok. 20 yıl önce Divan Oteli'nde F.Bahçeli işadamlarının bulunduğu bir toplantıda, 'Bir gün gelecek, ben de F.Bahçe'ye başkan olacağım' diyen Ali Koç'un en büyük arzusu 3 yıl sonra, yani 2015'te gerçekleşmiş olacak.

Bugün bütçe yarın seçim
F.BAHÇE'nin olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün başlıyor. Ülker Sports Arena'daki kongrenin ilk gününde faaliyet raporları ve 2012 yılı için hazırlanan 144.5 milyon liralık bütçe tasarısı onaya sunulacak. Yarın yapılacak başkanlık seçiminde ise Aziz Yıldırım ile Murat Çelikel yarışacak. 15 bin üyeli F.Bahçe'de kongreye, 11 bin 653 üyenin katılma hakkı bulunuyor.

Hedef 8 bin oyla rekor
BAŞKANLIĞA yeniden aday olan Aziz Yıldırım, F.Bahçe'de 10. kongresini geçirecek. Sarı-Lacivertli kulübe ilk kez 15 Şubat 1998'de başkan seçilen Yıldırım, aradan geçen 14 yılı aşkın sürede 9 kongrede başkan oldu. F.Bahçe kongre üyelerinin hedefi, Yıldırım'ı en az 8 bin oyla seçip, kulüp tarihinin oy rekorunu kırmak.

Onun yokluğunda onu seçeceğiz!
SARI-Lacivertli kulübün eski yöneticisi Vefa Küçük, bugün başlayacak kongrede Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesinin ayrı bir öneminin ve manasının olacağını ifade etti. Camianın Yıldırım etrafında birleşmesini değerlendiren Küçük, 'Diğer aday Murat Çelikel'e şans tanımıyorum. Bu kongre zaten Aziz Yıldırım'ın kongresidir. Onun yokluğunda onu seçmenin ayrı bir önemi ve manası olacaktır' dedi.