Bayanlar Çekiç Atmada Tuğçe Şahutoğlu'nun Ardından 3000 Metre Engellide Özlem Kaya Da Olimpiyat Barajını Geçti

Atletizmde, İzmir'de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Atletizm Süper ve Birinci Lig 1. Kademe Yarışları'nda bayanlar çekiç atmada Tuğçe Şahutoğlu'nun ardından 3000 metre engellide 09.38,32'lik dereceye ulaşan Özlem Kaya da olimpiyat barajını geçti.

Atatürk Stadı'ndaki yarışlarda bayanlar çekiç atmada 74,17 metrelik dereceye ulaşan Tuğçe Şahutoğlu Türkiye rekorunu kırarken, olimpiyat barajını da geçmeyi başardı. Çekiç atmada eski rekor 70,74 ile Sviatlana Sudak'a aitti.

Bayanlar 3000 metre engellide daha önce olimpiyat barajını geçen Gamze Bulut'un birinci olduğu yarışta 09.38,32 ile ikinci olan Özlem Kaya da barajı geçmeyi başardı. Ülkelerin her branşta en fazla 3 sporcuyla katıldığı olimpiyatlarda daha önce Binnaz Uslu ve Gülcan Mıngır da bu branşta A barajını geçmişlerdi.

Toplamda 4 sporcunun barajı geçtiği 3000 metre engellide şimdiye kadar en düşük dereceyi yapan Gülcan Mıngır, şimdilik olimpiyatlara gitme hakkını kaybetti.

Sporcuların olimpiyatlara gitmek için 8 Temmuz'a kadar derece yapma hakkı bulunuyor.

Kadınlar sırıkla atlamada mücadele eden Buse Arıkazan ise 3,92 metrelik derecesiyle gençler Türkiye rekorunu ele geçirdi.

Öte yandan 400 metre kadınlarda mücadeleyi 2. sırada tamamlayan Pınar Saka, yarıştan sonra kısa süreli baygınlık geçirdi. Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Saka'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erkekler 400 metre yarışının ardından küçük rahatsızlık geçiren Ali Ekber Kayaş da statta tedavi edildi.

Kaynak: AA