19 Mayıs’a Sporcular Damga Vurdu

Mersin’in Erdemli ilçesinde '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlama etkinlikleri kapsamında organize edilen programda Uzakdoğu sporları gösterileri ilgiyle izlendi.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce Erdemli Spor Salonu’nda coşkuyla kutlanan etkinliklere yoğun ilgi gösterildi. Buradagünün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cevdet Kavzak, tarihini, kültürünü bilen ve özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduklarını dile getirdi.

Kavzak, “Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile 'Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan Türk milleti ile birlikte sürdürmüştür. Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü, siz gençlere armağan etmiştir” dedi.

Tören, modern halk dansları ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle sürdü. Öğrencilerin hazırladığı Uzakdoğu sporları gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamaları çerçevesinde düzenlenen turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri; Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Tercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı ve Erdemli Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Cemalettin Özkan tarafından takdim edildi .

Kaynak: İHA