Yunanistan 'olimpiyat Meşalesini' Ev Sahibine Teslim Etti

Yunanistan'da bir hafta önce Olimpiya Dağı’nda yakılan olimpiyat meşalesi, Panathenian Stadı'nda düzenlenen törenle Londra Olimpiyat Komitesi'ne teslim edildi.

Yunanistan'da yakıldığı günden bu yana 500 sporcu tarafından taşınan ve 2 bin 900 kilometre yol kat edilen meşalenin devir teslim törenine Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kızı Prenses Anne ve İngiliz futbolcu David Beckham katılım sağladı. Olimpiyat ve ülke bayraklarının, Yunanistan ve İngiltere milli marşlarının okunması ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören renkli görüntülere sahne olurken, Antik Yunan rahibeleri simgeleyen dansçılar gösteri sundu.

Olimpiyat şampiyonu Spyros Dimas ve Çinli jimnastikçi Li Ning tarafından taşınan olimpiyat ateşi dünya kürek şampiyonu Christina Giazitzidou tarafından tören alanına getirildi.

Barber Osgerby tarafından tasarlanan meşale yarın Eleftherios Venizelos Havalimanı'ndan yola çıkarak, İngiltere’ye ulaşacak. İngiltere genelinde de yaklaşık 12 bin kilometre taşınacak olan meşale 70 günün sonunda Londra’daki olimpiyat parkına götürülecek .

Kaynak: İHA