Şampiyon Galatasaraylı Oyuncu Baba Ocağında

Genç yaşına rağmen Galatasaray formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Semih Kaya, ligin sona ermesinden faydalanarak baba ocağı olan İzmir’in Bergama İlçesi’ne bağlı Yenikent Beldesi’ne geldi.

Sevgi gösterileri eşliğinde beldeye gelen genç futbolcu için, “âlemin kralı geliyor” sloganları atıldı. Beldede yaşayan gençler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren sarı kırmızılı futbolcu Semih Kaya daha sonra Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam’ı makamında ziyaret etti. Semih Kaya’nın ziraat ile uğraşan babası Memiş Kaya, kardeşleri Sami ve Anıl Kaya’nın bulunduğu ziyarette konuşan Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Semih ile gurur duyduklarını söyledi.

Çam, hemşehrileri Semih’in kendilerine büyük mutluluk yaşattığını belirterek, “Semih gerçekten büyük bir futbolcu olduğunu bu sene gösterdiği performansla tüm Türkiye’ye kanıtladı. Kendisi için ne söylesek az. Biz, böylesine mütevazi bir beldeden, böylesine büyük bir futbolcu çıkardığımız için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz.” dedi.

Kayserisporlu Eren Güngör’ün de ailesinin Yenikentli olduğunu hatırlatan Çam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada yüzlerce çocuğumuz, “Bende Semih ve Eren abi gibi büyük futbolcu olacağım.” diyerek futbola büyük ilgi gösteriyorlar. Lakin, beldemizdeki imkânlarımız oldukça kısıtlı. 2. Amatör Küme’de mücadele eden bir takımımızın suni bir çim sahası bile yok. Mevcut sahamız durumu oldukça kötü. Buranın yapılması için İl Spor Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduk. Fakat olumlu bir cevap alamadık. Türkiye’ye böylesine büyük futbolcular kazandırmış beldemizin talebini dikkate alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Baba ocağında olmaktan büyük sevinç yaşadığını dile getiren Semih Kaya da Yenikent için elinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğunu belirterek kendisine destek verenlere teşekkür etti .