Gediz'de İlk Kez Düzenlenen Liseler Arası Nike Halı Saha Futbol Ligi Başladı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde ilk kez düzenlenen Liseler Arası Nike Halı Saha Futbol Ligi Turnuvası başladı.

Gediz Nike Halı Saha Ligi Sorumlusu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Demir, Nike ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene dördüncüsü organize edilen Liseler Arası Nike Halı Saha Futbol Ligi Turnuvasının bu yıl Gediz İlçesinde de yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Futbol Federasyonu arasında yapılan protokol gereğince 81 ilde gerçekleşecek olan Liseler Arası Nike Halı Saha Futbol Ligi Turnuvasına Kütahya Merkez takımları ile birlikte Simav ve Tavşanlı İlçelerinden toplam 22 takımın katılacağını belirten Gediz Nike Halı Saha Ligi Sorumlusu İbrahim Demir, Gediz İlçesinde ise 26 lise takımın yarışacağını, maçların da Gediz Mustafa Necib Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi Halı Sahasında oynanacağını duyurdu.

Nike Halı Saha Ligi Sorumlusu İbrahim Demir, "14-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan turnuvanın Gediz'de yapılmasına yardımcı olan Türkiye Futbol Federasyonu Nike Halı Saha Sorumlusu Sertan Kırağası beye katkılarından dolayı teşekkür ederim. Sayın Kırağası ilçemizdeki sportif ve sosyal faaliyetlerin artmasına, gençlerin boş zamanlarını bu tip faaliyetlerle doldurarak onların zararlı alışkanlıklardan korunmasına ve sağlıklı yaşama yönelmelerine imkan sağlamıştır. İlçemiz gençlerine destek olan bütün kurum kuruluş yöneticileri ve velilere teşekkür ederim.

Türkiye Futbol Federasyonu Nike Halı Saha Sorumlusu Sertan Kırağası ise, "Biz bu turnuvayı 3 yıldır yapmaktayız. Bu yıl Liseler kategorisi yaparak gençlerin ücretsiz spor yapmalarına imkan sağladık. Gediz'deki turnuvayı bir saat takip ettim. Çoğu ilden daha iyi organize olmuş ve program dahilinde devam den bir sporculuk faaliyeti gözlemledim. Centilmence yapılan maçlarda sporcu ve seyirciler arasında uyum var. İlçenizde spordan keyif alan insanları gördük ve kararımız verdik. Futbolun eğlenceli bir spor olduğunu ve kaybetmenin de büyüklük olduğunu gençlere öğretmek istiyoruz. Gediz'deki gençlerde bunun mevcut olduğunu anladık" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Nike Halı Saha Sorumlusu Sertan Kırağası, turnuva boyunca tüm halı sahalarında kullanılan futbol topları, eldivenler ve maç yeleklerini ücretsiz verdiklerini de sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA