Adanaspor Teknik Direktörü Eriş: Rizespor Karşısında Önemli Bir Avantaj Kazandık

Bank Asya 1. Lig Play-Off ilk maçında sahasında Çaykur Rizespor’u 3–1 yenen Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, bu maçta oynadıkları iyi futbolu ikinci maça da yansıtarak final hakkını elde etmek istediklerini söyledi.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında Eriş, sezon bitiminde çok iyi bir performans yakaladıklarını herkesin gördüğünü kaydetti.

Oyuncuların isteği, coşkusu ve birlikteliğinin Adanaspor’u başarılı kılmak zorunda olduğunu ifade eden Eriş, “Bu birliktelik, ancak böyle yakalanır. O yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum. Finale giden yolda ilk galibiyet. Sahada ve tribünlerde müthiş bir birliktelik yaşandı. Hasretiz, özledik; inşallah bu coşkuyu Adanaspor’u geçmişte yaşadığı efsane günlere taşırız.” dedi.

Ayaklarının yere sağlam basması gerektiğinin altını çizen Eriş, önümüzdeki maç için iyi bir avantaj kazandıklarına işaret etti. Eriş, “Umarım bu avantajı Rize’de sürdürürüz. Kart cezalısı yok.” diye konuştu.

İlk 45 dakikada şampiyonluğu kaybeden bir Çaykur Rizespor’un direneceğini beklediklerini anlatan Eriş, “Kaleci Ramazan dahil herkes oyunu soğutmaya çalıştı. Maalesef biz de rakibin oyuna ayak uydurduk. Tempoyu yükseltemedik. Dört pozisyon bulduk. İkinci yarıda oyunun çok farklı boyuta geleceğinden emindik. Çok şükür, bir iki değişiklik yaptık. Ve rakibin direnci azaldı; 3–0’dan sonra çok erken golü bulduk. Ama çok önemli bir galibiyet elde ettik.” şeklinde konuştu.

BULAK: MAÇIN İKİ AYAKLI OLDUĞUNU UNUTTUK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak ise iki ayaklı maçın ilkini kazanan Adanaspor’u tebrik etti. Dezavantajlı olmalarına rağmen bu skoru avantaja çevirmeye çalışacaklarını dile getiren Bulak, şunları söyledi: “Tabi ki 3–1’lik skor, 3–0’a göre daha iyi bir sonuç. Bizde evimizde Adanaspor’un yaptığını gerçekleştirebiliriz. Bu güç ve anlayış bizde var. Bugün özellikle ilk yarı iyi oynamamıza rağmen, ikinci 45 dakikada maçın iki ayaklı olduğunu unuttuk. 1–0’dan sonra arka arkaya goller yedik. Çok üzerine durmamıza rağmen çabuk kullanmamız gereken topları kullanmadık.”

HAKEM MÜSAADE ETTİ

Adanaspor’un agresifliği bir parça abarttığını hakemin de buna müsaade ettiğini savunan Giray Bulak, oyunun başında gösterilmesi gereken sarı kartların gösterilmediğini ileri sürdü. İlk yarıda 3 sarı kartla içeriye girdiklerini hatırlatan Bulak, “Oyunun dört dakika uzatılmasına çok takıldım. Altı oyuncu değişmiş, sırf orada 3 dakika verilir. Burada bir dakika bile çok önemli. Rizespor’un hakem camiası ile bir sıkıntısı yok. Ama hakemlerin bir sıkıntısı var mı; onu anlayabilmiş değilim. Geldiğim günden beri her maçımızda bazı pozisyonlarda aleyhimize çalınıyor. Herkesin kendisini sorgulaması lazım. İçerdeki maçımızı kazanıp, turu geçeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.