Adanaspor Finale Göz Kırptı

Bank Asya 1. Lig'de Play-off serisinin ilk maçında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Adanaspor, rakibini 3-1'lik skorla geçerek, rövanş için önemli bir avantaj yakaladı.

Karşılaşma sonrasında turuncu-beyazlı futbolcular büyük sevinç yaşarken, taraftarlar da oyuncuların saha içindeki kutlamalarına, tribünlerden attıkları slogan ve alkışlarıyla eşlik etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, henüz hiçbir şeyin bitmediğini ve önlerinde zorlu bir karşılaşma daha olduğunu hatırlatarak, 3-1 gibi farklı bir skorla elde etmiş oldukları avantajı en iyi şekilde değerlendirip, finale kalmak istediklerini söyledi.

"AYAĞIMIZ YERE SAĞLAM BASMALI"

Eriş, "Sezon sonuna doğru çok ciddi bir performans yakaladığımızı herkes biliyordu. Oyuncularımızın isteği, coşkusu ve birlikteliği başarıyı da beraberinde getirdi. Çaykur Rizespor karşısında 'finale giden yol'da ilk galibiyeti aldık. Bugün sahada olduğu gibi tribünlerde de müthiş bir birliktelik yaşandı. Hasretiz, özledik. İnşallah Adanaspor'un geçmişteki o eski günlerine yeniden kavuştururuz. Tarih yazacak Adanaspor'u yeniden oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Play-off serisinin ilk ayağında istediğimizi aldık, umarım ikinci maçta da aynı başarıyı gösteririz. Artık söylenecek çok şey yok. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Henüz biten bir şey yok. Sadece bir avantaj yakaladık ve işi Rize'de bitirmek zorundayız" dedi.

"3-1'LİK SKOR, 3-0'DAN DAHA İYİ BİR SKOR"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak da, Adanaspor'u 3-1'lik galibiyet nedeniyle kutlayarak, "Bu dezavantajı, kendi sahamızda oynayacağımız maçta bir avantaja dönüştürmek istiyoruz. 3-1'lik skor, 3-0'dan daha iyi bir skor. Bu yüzden bugün Adanaspor'un yaptığını, biz de evimizde yapabiliriz. 2-0 veya 3-0 kazanabileceğimiz gibi 4-1'den sahadan galip ayrılabiliriz. Bu güç takım olarak bizde var" ifadesini kullandı. Adanaspor karşısında ilk yarıda sahada iyi mücadele etmelerine rağmen, aynı başarıyı ikinci bölümde ortaya koyamadıklarının özeleştirisini de veren Bulak, özellikle skor 1-0'a geldikten sonra mücadelenin sadece bir maçtan oluşuyormuş gibi davrandıklarını dile getirdi.

"AGRESİFLİĞİ ABARTTILAR HAKEM DE BUNA GÖZ YUMDU"

Ardı ardına gelen gollerin ardından zor duruma düştüklerini kaydeden Bulak, ani gelişen pozisyonlarda müdahale etmekte geciktiklerini, bunun bedelini de ağır ödediklerini belirtti.

4 gün sonra Rize'de oynanacak olan maçta, tıpkı rakipleri gibi aynı agresifliği göstermek zorunda olduklarını kaydeden Giray Bulak, "Adanaspor, agresifliği bir parça abarttı, hakem de buna göz yumdu. Oyunun başında görüp, göstermesi gereken sarı kartları göstermedi. Bir de ikinci yarıda oyunun 4 dakika uzatılmasına çok takıldım. 6 oyuncu değişmiş, sırf bunun için 3 dakika uzatma verilir. Burada bir dakikalar bile çok önemli. Çünkü uzatmalarda gol bulabilir ve maç 3-2'de bitebilirdi. Rizespor'un, hakem camiası ile herhangi bir sıkıntısı yok. Ama hakem camiasının bizimle bir sıkıntısı var mı, işte bunu henüz anlamış değilim. Geldiğim günden bu yana ikiye bir pozisyonda hep bizim aleyhimize karar veriliyor. Bunu bir türlü anlamış değilim." diye konuştu.

Kaynak: İHA