Süper Lig'in Yeni Temsilcisi Akhisarspor Şampiyonluk Kupasını Aldı

Bank Asya 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig'e şampiyon olarak yükselen Akhisar Belediyespor, şampiyonluk kupasını aldı.

Kupa töreninden önce futbolcular otobüs üzerinde, taraftarların sevgi gösterileri arasında iki saate yakın şehir turu attı ve Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu doyasıya yaşadı. Kupa töreni Akhisar Belediye Stadı'nda düzenlendi.

Bank Asya Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Ege ekibi, akşam saatlerinde şampiyonluk kupasına ulaştı. Stada gelen futbolcuları, statta bulanan binlerce taraftar coşkuyla karşıladı. Daha sonra yönetim kurulu, teknik yönetim ve futbolcular tek tek anons yapılarak alkışlar arasında kürsüye çağrıldı. Süper Lig’i yeni ekibi Akhisar Belediyespor’da şampiyonluk kupasını takım kaptanı Emrah Eren’e, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar verdi. Yönetim Kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular, şampiyonluk coşkusunu doyasıya kutladı. Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu burada yaptığı konuşmada, Akhisar’ın futbola bakışıyla, insanının sıcakkanlılığıyla gerçekten iyi şeyleri hak eden bir yer olduğunu söyledi.

Sezon başı bir yola çıktıklarını dile getiren Teknik Direktör Hamzaoğlu, “Burada bu potansiyeli gördük. Gerçekten Akhisar futbola bakışıyla, insanının sıcakkanlılığıyla gerçekten iyi şeyleri hak eden bir yer. Bu potansiyeli görüyorduk ama bugün gördüm ki gerçekten çok daha iyilerine layıksınız.” dedi.

Süper lig’e çıkıncaya kadar sahalarında birçok maç oynadıklarını ve çok zor maçlar olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, “Kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama hiçbir zaman rakip takıma, rakip seyirciye olumsuz bir tezahüratınız, olumsuz bir davranışınız olmadı. İşte futbolun güzel tarafı bu. Futbol bir oyun, futbol bir şov. Bugünkü gibi her hafta sonu şölen havasında maça gelmenizi istiyorum. Sizlerden ricam bu. Bütün maçlarda stadı doldurmanızı, çoluk-çocuk hepinizin bir şölen için buraya gelmenizi istiyorum. Kazanıp, kaybetmek bizim için önemli değil. Biz burada bu coşkuyu yaşamak istiyoruz. Size bu coşkuyu yaşatmak için varız. İnşallah önümüzdeki sezonda bunun için mücadele edeceğiz. Hep beraber bunu başaracağız ve hep beraber bunu başardık. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiniz. Hepinize helal olsun.” diye konuştu.

Kutlamalara Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, TFF Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar, Hüseyin Eryüksel ve binlerce vatandaş katıldı.

Kutlamalar geç saate kadar devam etti. Öte yandan şehir stadının Spor Toto Süper Lig standartlarına uymadığı için takımın maçlarını başka yerde oynama durumunun ortaya çıkması üzerine tribünlerden ‘Manisa’da oynamak istemiyoruz’ tezahüratı yapıldı .