Galatasaray Medical Park'ı 81-72 Yenen Beşiktaş Milangaz Seriyi 1-1 Yaptı

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Beşiktaş Milangaz, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 72-81 mağlup ederek seriyi 1-1’e taşıdı.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Beşiktaş Milangaz’ı konuk etti. Maçtan 72-81‘lik skorla galip ayrılan Siyah Beyazlılar seride durumu 1-1 yaptı. Karşılaşmayı TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ile Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic de izledi. Serinin üçüncü maçı 20 Mayıs Pazar günü Akatlar Spor ve Kültür Kompleksin’de saat 17.00’de oynanacak.Maça Galatasaray Medical Park, Jamon Lucas-Göksenin Köksal ikilisinin basketleriyle başlarken, siyah - beyazlılar dış atışlardan Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve David Hawkins’in bulduğu basketlerle potasındaki basketlere hemen cevap verdi.

İlk 5 dakika 10-10 eşitlikle geçilirken, Boris Savovic ile çok etkili olan sarı - kırmızılılar, ilk periyodu 21-17 önde tamamladı. İkinci periyoda David Hawkins ve Carlos Arroyo’nun isabetli şutlarıyla başlayan Beşiktaş Milangaz, Luksa Andric’in basketlerine engel olamadı. Maçın 15. dakikasında skora bir kez daha 28-28 ile eşitlik gelirken, üstünlüğü ele geçiren rakibi karşısında Göksenin Köksal’ın sayılarıyla etkili olan Galatasaray Medical Park, soyunma odasına 40-39 önde gitti.Üçüncü periyoda Zoran Erceg ve Serhat Çetin’in bulduğu basketlerle 10-0’lık bir seri yakalayarak başlayan siyah - beyazlılar, 23. dakikaya 40-49 üstün girdi. Luksa Andric’in basketiyle suskunluğunu bozan ve Ender Arslan ile skor bulan ev sahibi takım, savunmasında sıkıntı yaşadı. Son periyoda Beşiktaş Milangaz, 53-58 önde girdi. Final periyodunda David Hawkins-Serhat Çetin ikilisiyle skor bulan siyah - beyazlılar, son 4 dakikaya Zoran Erceg’in basketiyle 58-68 önde girdi. Hücumda iyi organize olmayan rakibi karşısında David Hawkins ile etkili olmaya devam eden Beşiktaş Milangaz maçtan da 72-81 galip ayrıldı.