Fenerbahçe 29 Yıllık Kupa Hasretine Son Verdi

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Bursaspor’u 4 golle mağlup ederek kupayı kaldırdıkları maçla ilgili, “30 yıl sonra gelen bir kupa oldu.

Sayın Başkanım için özellikle çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bütün başkanlık dönemindeki ilk Türkiye Kupası” dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bursaspor’u da kutluyorum. Maç içerisinde büyük zorluklar vaad eden bir maç gibi gözüküyordu” diye konuştu.

“Bizim için bir dezavantaj gibi gözüken ve imkansız aşk gibi gözüken bir maçın ardından buraya geldik” diyen Kocaman, “Maça golle başlamak çok güzel ve doğru oldu diye düşünüyorum. Çünkü erken gelen gollerden sonra rakip yenileceği düşüncesiyle oynar ve rakibin ritmi bozulur. İkinci yarı Bursaspor’u maça bir gol bağlayabilirdi buna kontrolü ele alarak izin vermedik” ifadelerini kullandı.

Kocaman, “30 yıl sonra gelen bir kupa oldu. Sayın Başkanım için özellikle çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bütün başkanlık dönemindeki ilk Türkiye Kupası’ydı. Bunu hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Kocaman, “Sahada sadece 3 kişinin son kupayı aldığını gördük. Takımı nasıl hazırladınız?” şeklindeki soruya, “Çok büyük hazırlık yapmaya gerek yoktu. Kulüp zaten gelenek olarak bu tür maçlara hazırlıklı bir kulüp. Kupanın önemini getiren sadece 30 yıl sonra gelmesi değildi. Bizi kayıtsız şartsız destekleyen taraftar nedeniyle bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyordu” cevabını verdi.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, “Bugün çok iyi futbol oynadık. Bu futbolun hakkının bugün bu kupayı almak olduğunu söylüyorum. Galatasaray’ı tekrar kutluyorum. 30 yıllık hasreti bitirdik bu da ayrı bir moral kaynağı oldu bizim için” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe takım kaptanı Alex De Souza ise, “Maçın başından sonuna kadar Bursaspor’a karşı üstündük. Sonuca baktığımız zamanda hiç şüphe götürmeyecek şekilde üstün olarak kupayı kaldırdık. Bugün oyun olarak rakipten üstündük, sonuçta kupayı kaldıran taraf olduk” dedi.

Bir gazetecinin “Fenerbahçe’de futbolu bırakmayı düşünüyor musun?” sorusu üzerine Brezilyalı oyuncu, “Fenerbahçe’de futbolu bırakma ihtimalim yüksek. Ancak şu anda pek fazla düşünüyorum. Kariyerimi Fenerbahçe’de devam ettirmek istiyorum” diye konuştu.

Alex, “Elbette ki böyle bir durumda kulübümle oturup geleceğimi planlamanın gururunu yaşarım. Ben bana gelen tekliflerimin hepsini geri çeviriyorum. O yüzden bana 2013 yılında kadar gelmeyin diyorum. Fenerbahçe benim olmak istediği sürece ben Fenerbahçe’yle olmaya devam edeceğim” cevabını verdi.

“Bunca yaşadığını dezavantajlı duruma rağmen aldığınız kupayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a götürecek misiniz?” sorusu üzerine başarılı oyuncu, “Başkanımız bu kupayı ve daha fazlasını sonuna kadar hak ediyor. Çünkü 3 Temmuz’dan bugüne kadar baktığımız zaman bir insanın özgürlüğünden uzak 1 senesi geçti. Bir insanın hayatından alınan 1 sene olarak bakıyorum ben. Ligin ilk 7 ayını futbol konuşamadan geçirdik. Ancak ondan sonraki 6 ayında futbol konuşur olduk ve futbolumuzu buraya kadar getirebildik. Bence güzel günlerin hak edildiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Alex, şöyle konuştu: “Ben bu soruyu rest geçme taraftarıyım. Bu konuda gerçek düşüncelerimi söylemek istemiyorum. Çünkü bunları söylediğim zaman Başkanımızın yerinde görürüm kendimi. Eğer kendi düşüncelerimi kendi istediğim şekilde söylersem yaşadığım ülkenin koşullarını bilmediğim için başıma ne gelebileceğini bilemiyorum. Tek isteğim bu belirsiz durumun belirlenmesi. Umarım bu karanlık dönem bir an önce aydınlığa kavuşur.” Demirel, “Beni bu sene bir tane kupanın kesmeyeceğini söylemiştim. Bir kupayı aldık ancak sahada ve saha dışı haraketlerimizle bir çok kişinin gözünde şampiyon olduk. Ben iki kupa almak istiyordum. Üzüldüm keşke 2 kupayı birden alsaydık” dedi.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, “Futbol adına takımım için çok fazla bir şey yok. Bizim için kötü bir gün oldu. Özellikle maçın 2. dakikasında yediğimiz bir gol oyun dengemizi bozdu” dedi.

“İkinci yarının başında da maalesef kötü bir gol yedik” diyen Sağlam, “Bugün buraya kupayı almak için gelmiştik ancak kupayı almak adına pek bir şey ortaya koyamadık. Taraftarımızdan özür diliyorum” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’yi tebrik eden Sağlam, “Ancak esas tebriği ben maçın sonunda en ufak bir taşkınlık yapmayan taraftarımıza gönderiyorum. Ülkeye çok iyi bir örnek oldular. Onlarla gurur duyuyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. İyi niyetle işi buraya kadar getirdik” diye konuştu.

Sağlam, şunları kaydetti: “Sonuçta üzüldük ama seneye kazanabiliriz. Futbolda bu işler devam ediyor. Özellikle son aylarda yaşadığımız kötü olayları gördükten sonra ben teknik heyetimizle ve taraftarımızla gurur duydum. Ülkenin böyle bir akşama ihtiyacı vardı. Bence bu akşamı çok iyi değerlendirmek ve bu akşamdan dersler çıkarılması lazım.” Bursaspor takım kaptanı İbrahim Öztürk ise, “Öncelikle bu maç için çok fazla konuşmaya gerek yok. Biz çok inanmıştık. İlk golü yememiz Fenerbahçe’nin özgüvenini arttırdı. İlk yarı biterken ikinci golü yememiz ikinci yarıya daha az umutla çıkmamıza neden oldu. Çok zor bir karşılaşma oldu. Biz kendi değerlerimizi ortaya koyamadık. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bursasporlu oyuncu Adem Koçak da, “Çok üzgünüz. Kupanın bu safhasına gelip de burada kaybetmek çok üzüntü verici. Bugüne kadar çok iyi karşılaşmalarla finale geldik. Fenerbahçe ilk golü attıktan sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Bursaspor taraftarından özür diliyorum. En kısa zamanda bunu telafi edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA