Ertuğrul Sağlam: Taraftarlarımız İnsanlık Dersi Vererek Örnek Oldu

Ziraat Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’ye kaptıran Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeşil – beyazlı taraftarların maçın sonunda taşkınlık yapmadan insanlık dersi vererek örnek olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, futbol adına söyleyecekleri fazla bir şeyin olmadığını dile getirerek, “Özellikle oyunun ikinci dakikasında yediğimiz gol dengemizi bozdu. Aldığımız riskler, Fenerbahçe’nin yetenekli oyuncuları tarafından iyi değerlendirildi. Bugün kupayı almaya geldik ama fazla bir şey ortaya koyamadık; üzgünüz.” şeklinde konuştu.

Bursaspor taraftarlarından özür dileyen Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe’yi tebrik ederken, esas tebriği de taraftarlarına yolladığını dile getirdi. Sağlam, şöyle konuştu: “Bursa’dan büyük sıkıntılarla buraya gelen, maçın sonunda da en ufak taşkınlık yapmadan insanlık dersi vererek örnek oldular. Onlarla gurur duydum ve kendimi şanslı hissettiğimi söylemek istiyorum. Oyuncularımı da tebrike diyorum. Final oynamak önemliydi bu zevki yaşadık.”Kupa töreninde futbolcularının Fenerbahçeli futbolcuları alkışlamasıyla ilgili de konuşan Sağlam, “Bu şansızlıkları gördükten sonra oyuncularımızla ve taraftarlarımızla gurur duydum. Kaybederken bile rakibinizi alkışlayabileceğimizi gösterdik.“ diye konuştu.

Ülkenin böyle güzel bir güne ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Sağlam, “Bu akşamı çok iyi değerlendirmek lazım. Futbol içinde bulunan insanların bu akşamdan çok önemli dersler çıkarmalılar. Bu derslerle Türk futbolunun geleceği yapılandırılabilir.” şeklinde konuştu.

Bursasporlu futbolculardan İbrahim Öztürk ise maçla ilgili fazla konuşmaya gerek olmadığını kaydederek, “İnanmıştık, golü erken yedik. Maça 1 – 0 yenik başlamamız bizi çok etkiledi. İlk yarı biterken yediğimiz 2. gol de ikinci yarıya daha az umutla çıkmamıza neden oldu.” diye konuştu.

Kendi değerlerini ortaya koyamadıklarını dile getiren İbrahim, Fenerbahçe’yi tebrik ektiklerini söyledi.

Bursasporlu diğer futbolcu Adem de çok üzgün olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kupanın bu safhasına gelerek burada kaybetmek çok üzücü. Bugün kendi oyunumuzu, arzumuzu sahaya yansıtamadık. Fenerbahçe’nin 2. dakikasında attığı gol çok etkili oldu. Fenerbahçe bugün bizden daha iyiydi. Onları tebrik ediyorum. “