Aykut Kocaman: Maça Golle Başlamamız Doğru ve Güzel Oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursaspor karşısında erken buldukları golün doğru ve güzel olduğunu söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, konuşmasına Bursaspor’u kutlayarak başladı.

Kocaman, şöyle konuştu: “Bizim adımıza zorluk derecesi vaat eden bir maç görünüyordu. Bursaspor’un Avrupa Kupası’na katılma süreci bu maça kilitlenerek yüksek bir form grafiğiyle getirdi. 3 gün önce arzu ettiğimiz şampiyonluğu elde edememenin moralsizliği ile geldik. Bursaspor karşısında zordu. Maça golle başlamamız, doğru ve güzel oldu. Erken gelen gollerden ürktüğümü söylerdim. Bu sefer böyle olmadı. Özellikle süper final serisinde yükselttiğimiz oyun ve pas grafiğini tamamen sergiledik.”Karşılaşmanın ikinci yarısından itibaren üstünlük sağladıkları karşılaşmanın sonunda 30 yıl sonra gelen bir kupa olduğunu kaydeden Kocaman, “Özellikle başkanımız için önemli olduğunu düşünüyorum. Onun adına hayırlı olsun hak ettiği bir kupadır” dedi.

Başkanın tutukluluğunun bir an önce bitmesini de temenni eden Aykut Kocaman, “Bu gereksiz durum da bir an önce biter inşallah özgürlüğüne kavuşur“ ifadelerini kullandı."HER İKİ KUPAYI DA HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM" Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, bugün çok iyi oynadıklarını kaydederek, “Hem süper finalde hem de kupa finalinde çok iyi oynadık. Her iki kupayı da hak ettiğimizi düşünüyorum. Demek kısmet değilmiş” diye konuştu.

Bursaspor’u da tebrik eden Volkan, “Bütün etkenlere karşı ayakta duran takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. 30 yıllık hasreti bitirdik. Bu kupa moral kaynağı oldu bizim için” dedi.

Volkan, bir soru üzerine bu sene kendisini 1 kupanın kesmeyeceğini dile getirerek, “Bir kupa aldık; diğerini alamadık. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Duruşumuzla, saha dışı hareketlerimizle birçok insanın gönlünde şampiyon olduk. Sadece Fenerbahçelilerin gönlünde şampiyon olsak yeter. Diğerlerinin ne yaptığı ne dediği bizi ilgilendirmiyor. Bu kupanın da bizim 30 yıllık hasretimizi giderdiği için mutluyuz. Gönül isterdi ki her iki kupayı da alıp başkanımıza ve taraftarımıza hediye etmek” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe’nin takım kaptanı Alex de Souza da maçın başından sonuna kadar üstün olduklarını belirterek, “Fırsat ve oyun olarak üstünlük sağladık. Sonuca baktığımızda da oyunun paralelinde gerçekleşti” ifadelerini kullandı. Önceki final maçlarını rakiplerin üstün olması nedeniyle kaybettiklerini anlatan Alex, “Bugün de biz rakipten üstündük. Skora baktığınız zaman da 4 – 0’la bunu görebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Alex, Fenerbahçe’deki geleceğiyle ilgili soruları da yanıtladı. Kariyerini Fenerbahçe’de noktalama ihtimalinin yüksek göründüğünü kaydeden Alex, bu durumun kulübün ve Aykut Kocaman’ın isteğine bağlı olduğunu belirtti.

İsteğinin kariyerine Fenerbahçe’de noktalamak olduğunun altını çizen Brezilyalı yıldız, iki yıl daha sözleşmesinin olduğunu hatırlatarak, gelen teklifleri de değerlendirmediğini söyledi.

Alex, “Fenerbahçe beni tercih ettiği müddetçe ben Fenerbahçe’deyim.” dedi.

Kupayı başkan Aziz Yıldırım’a götürüp götürmeyecekleri şeklinde bir soruyu da yanıtlayan Alex, “Başkanımız bu kupayı ve daha fazlasını hak ediyor diye düşünüyorum. Bir insanın özgürlüğünden yoksun 1 senesi dolacak. Bir insanın hayatından alınan 1 sene diye bakıyorum. Sembolü Aziz Yıldırım’dır, en fazla hak eden Aziz Yıldırım’ındır. 7 ay futbol konuşamadan geçirdik. Tüm iyi niyetimizle getirebildiğimiz nokta burası. Gönül isterdi ki hepsini getirelim. Bence güzel günlerin hak edildiğini düşünüyorum. Başkanımız bu kupayı sonuna kadar hak ediyor “ cevabını verdi. Alex, şike davasıyla ilgili bir soruyu da, “Eğer bu konudaki gerçek düşüncelerimi söylersem başkanın komşusu olacağımdan korkuyorum. Bu sebeple konuşmak istiyorum. Ben sporcuyum, başkanımız avukatlarıyla birlikte savunmasını gayet iyi yapıyor” diye konuştu.