A Milli Kadın Basketbol Takımı Günü Tek Antrenmanla Geçti

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’ne hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 2 saat süren bir çalışma yaptı.

İstanbul’da kampta bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Kondisyon ağırlıklı çalışan ve fizik gücünü arttırmaya yönelik antrenmanlar yapan Ay Yıldızlılar'ın bugünkü çalışmasını Asbaşkan İmran Işıldar ve TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da izledi. Milliler, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yarın da 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştireceği antrenmanla çalışmalarına devam edecek.Çalışmalarla ilgili olarak değerlendirme yapan oyunculardan Nilay Kartaltepe, daha işlerinin bitmediğini ifade ederek, “Hazırlıklara başladık. Önümüzde 40 günlük bir süreç var. Tempomuz giderek artıyor. Türkiye ve bizim için ne kadar önemli bir yolda yürüdüğümüzün farkındayız. Bunun için gruptaki iki maçı da kazanıp işi son günlere bırakmak istemiyoruz. Geçen yıl Avrupa İkincisi olarak çalışmalarımızın karşılığını almıştık ancak işimiz daha bitmedi. Ankara seyircisi ile birlikte onların da desteğini arkamıza alarak Olimpiyatlara gideceğiz.” dedi.

Takıma yeni gelen arkadaşlarının da olduğunu sözlerine ekleyen tecrübeli oyuncu, “Şu anda kalabalık bir kadro ile çalışıyoruz. Genç ve ilk kez bu kadroda yer alan arkadaşlarımız var. Birbirimizle uyum sağlamakta sorun yaşamdık. Onları aramıza hemen kabul ettik, onlar da takıma çabuk adapte oldular.” diye konuştu.

Yasemin Horasan ise takım olarak olimpiyata gitme arzularının çok fazla olduğunu vurgulayarak, “Çalışmalara başladık. Şu anda iyi çalışıyoruz. Hepimizin Olimpiyatlara gitme arzusu ve motivasyonu çok fazla. Geçen sene yıllardır beklediğimiz bir başarıyı elde ettik. Şimdi sadece bizim için değil tüm ülke adına çok önemli bir sınavı geçmeye çalışacağız. Önümüzdeki süreçte tempomuzu arttırarak turnuva zamanına kadar performansımızı üst noktaları taşıyacağız. Ankara’ya en hazır şekilde gidip, tarihi bir sonuçla hedefimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.