Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören'den Vali Yüksel'e Ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’i ziyaret etti.

Vali Yüksel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporun sadece bir yarış değil, bir ülkenin uygarlık ve kültür seviyesini tüm âleme gösterme fırsatı olduğunu ifade etti.

Vali Yüksel, “Spor, millet olma bağlarını kuvvetlendirir. Gelecek nesli şuurlandıracak spordan daha kuvvetli vasıta yoktur. Spor; toplumsal ortak paydadır, ortak akıldır, kitlelerin buluşma noktasıdır.” dedi.

Ülkemizde futbolun bütün spor dallarından daha fazla ilgi gördüğü ve gündemi en çok işgal eden konuların başında geldiğini söyleyen Vali Yüksel, bu nedenle Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in büyük bir sorumluluk anlayışıyla bu görevi üstlendiğini kaydetti.

Vali Yüksel, heyete Ankara’nın tarihi, kültürü, coğrafi yapısı, turizmi hakkında bilgiler vererek, Ankara’nın spor tabanlı olimpiyatlara ev sahipliği yapacak durumda olduğunu söyledi.

Ziyaretin sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’e Milli Takım forması hediye etti. Vali Yüksel de Başkan Demirören’e plaket sundu ve Tarihi Ankara Valiliği binasını gezdirdi .