Trabzonspor Taraftar Derneğinden Rektör Uysla’a Destek

Yenice Trabzonspor Taraftarları Dayanışma ve Kültür Derneği’nden Karabük Üniversitesi'ne övgü.

Dernek Başkanı İbrahim Yaylı, son beş yılda Karabük Üniversitesi'nde elde edilen gözle görülür fiziki ve bilimsel başarının, takdir edildiğini ve bu bağlamda kentin hızla üniversiteleştiğini söyledi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte iken, 2007 yılında bağımsız Üniversite statüsüne kavuşan Karabük Üniversitesi'nin, hızlı bir şekilde gelişmesini memnuniyetle izlediklerini kaydeden Yaylı, “Bugün, bu hızlı gelişmenin sebebinin, 2007 yılında Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın, teşkilatçı beyin gücü yatmaktadır. Rektör Burhanettin Uysal, Komiser Yardımcısı olarak başladığı kamu görevinde, basamak basamak yükselerek, Rektörlük makamı’na kadar çıkmış, başında bulunduğu Üniversiteyi, Dünya Üniversite sıralamasında ve Türkiye de, gelişen ve başarılı olan üniversiteler arasına sokmuştur. Bu yolda, sağlıklı bir teşkilatlanmanın, başarıda nasıl önemli olduğunu fark ettirmiştir. Başarının mayasında, Uysal’ın akademisyen arkadaşlarının katkıları da çok büyüktür. Onları da, Rektörümüzün şahsında her birini, ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyoruz.Bir zamanlar boş olan arazi üzerinde, bugün, hem çevre düzenlemesi, hem de estetik güzelliği ile üniversite hizmet binaları yükselmektedir. Yükselen binaların oluşturduğu bu siteden, Karabük Şehri ve ilçelerine, üniversitenin ürettiği kültür, sanat ve bilim ile kentleşmeye ve kentlileşmeye, toplum davranışına yön vermekte, ışık olmaktadır” dedi.

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Yaylı, KBÜ’nün 4 yıllık süre zarfından öğrenci sayısını 18 bine çıkartması ve bu hedefin iki yıl içinde 25 bin seviyelerine çıkarmayı hedeflemenin ülke şartlarında, fevkalade bir gelişme olduğunu da dile getirerek, “Hedeflenen bu sayı, Karabük’ün, bilimde, teknolojide ve sanatta gelişmesine güç katacaktır. Karabük’te, Karabük Üniversitesi tarihine, ismini altın harflerle yazdıran ve gelecek nesillere bugünlerden ses veren, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, Trabzonspor futbol camiası ve Türkiye adına, sonsuz şükranlarımızı sunar, başarılarının devamı ile uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA