Müsabakaların Şampiyonu Poyrazdamları Öğrencileri Oldu

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Salihli Temsilciliği tarafından düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi müsabakaları mendil kapmaca ve sek sek oyunları ile renkli görüntülere sahne oldu.

Salihli’de ilk kez düzenlenen müsabakalara 8 okul katıldı.

Rakiplerini eleyerek finale yükselen Poyrazdamları İlköğretim Okulu, finalde Taytan İlköğretim Okulu ile karşılaştı. Rakibini 3-1 lik skorla yenen Poyrazdamları İlköğretim Okulu Şampiyon oldu. Final müsabakası sonunda turnuvada 1. Olan Poyrazdamları İlköğretim Okulu’na, 2. Olan Taytan İlköğretim Okulu’na ve turnuvayı 3. bitiren Altınordu İlköğretim Okulu’na kupaları takdim edildi. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Salihli İlçe Temsilcisi Emin Aktaş turnuvaya katılan okullara teşekkür ederek, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı turnuvalar düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Turnuva bitiminde Poyrazdamları İlköğretim Okulu Çocuk Oyunları Lideri ve Antrenörü Fevzi Ünkaya, “Geleneksel çocuk oyunlarımızın yeni nesillere aktarılması ve bilişim çağında yalnızlaşan çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korunması, onlara sosyal ortamlar hazırlanması için bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi gerekir. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye Şampiyonası’dır”dedi.

Kaynak: İHA