Erciyes Kar Kaplanları Halat Çekmede Balkan Şampiyonu

Erciyes Kar Kaplanları, Bodrum’da gerçekleştirilen 2. Balkan Spor Festivali’nden kupayla döndü.

Kaplanlar, halat çekmede rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu. Tüm dünyaya isimlerini kışın yaptıkları kar banyosu ve buzlu suya girmeleri ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları, Bodrum'a bağlı Bitez beldesinde düzenlenen 2. Balkan Spor Festivali’ne katıldı.

Erciyes Kar Kaplanları takımı, Balkan HİS Federasyonu üyesi olan Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ ve Romanya ile Bosna-Hersek, Sancak, İran ve KKTC’den HİS Federasyonları üyeleri ve diğer bazı ülkelerden katılanların oluşturduğu 20 takımla beraber turnuvaya katıldı.

Takım olarak halat çekmede Balkan Şampiyonu oldular. Aynı takım futbolda dördüncü, voleybol, bowling ve dartta altıncı oldu. Kupa ve madalyalarını Herkes İçin Spor Federasyon (HİSF) Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba’dan alan HİSF Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, Türkiye’yi en iyi temsil ederek madalya ve kupa kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Öte yandan kupa ve madalya ile Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Mehmet Metin Özen’i ziyaret eden HİSF İl Temsilcisi Davut Güleç ve Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, festival ve yarışmalarla ilgili bilgi verdi. Özen, “Erciyes’in, Kayseri’nin, Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynayan Erciyes Kar Kaplanları'nı ve federasyon il temsilcimizi bu başarı nedeniyle kutluyorum. Bu kupa ve madalya öyle kolay kazanılan bir şey değil. Kayseri’nin ve Türk’ün gücünü ortaya koydular. Tüm branşlarda bu başarıları çoğaltmak istiyoruz.” dedi.