Kupa Finali Takımlarının Teknik Direktörlerinden Birlik ve Barış Mesajı

Ankara’da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesinde Bursaspor ve Fenerbahçe teknik direktörleri ortak basın toplantısında birlik ve barış mesajı verdi.

İki takımın da kupa için mücadele verdiğini ve kazanmak istediklerini hatırlatan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Kazanırsak mutluluğumuzu rakibi incitmeden yaşamaya çalışacağız. Kaybedersek de taraftarlarla birlikte rakibimizi alkışlayacağız. İzleyenlerin zevk aldığı, futbolun ve dostluğun ön plana çıktığı bir maç oynamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bundan iki yıl önce elde edilen Süper Lig şampiyonluğuna Türkiye Kupası'nı da eklemek ve kupayı müzeye götürmek istediklerini vurgulayan Sağlam, bu sezon yaşadıkları sıkıntılara rağmen gelinen noktayı çok başarılı bulduğunu ve bu başarılarından dolayı futbolcularla birlikte teknik kadroyu tebrik ettiğini belirtti.

Stad içinde veya dışında yaşanabilecek gerginliklere gönderme yapan Sağlam, “Son dönemde futbol adına yaşanan şanssızlıkları göz önünde bulundurursak, Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var.” değerlendirmesinde bulundu. Ertuğrul Sağlam, hakemle ve oynanacak yer ile ilgili bir endişelerinin olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha zor bir iş. Yarın akşam kazanmak için uğraşacağız, ama kaybedersek de kazananın hakkını vermek lazım. İyi bir spor adamına yakışan davranış budur.” Süper final öncesinde iki büyük hedefleri olduğunu hatırlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise finale kalmak yerine kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Galatasaray’ı kutlayarak sözlerine devam eden Kocaman, süper kupayı kaçırmış olmanın verdiği moral bozukluğunu öne sürerek Bursaspor’un Fenerbahçe’ye göre bir adım daha önde olduğunu ifade etti.

Takımına güvendiğini belirten Kocaman, Fenerbahçe’nin tecrübesiyle bu işin üstesinden geleceğini söyledi.

Her karşılaşmaya rövanş gözüyle bakmanın yanlış olduğunu dile getiren Kocaman, “Bu durum ülke gerçeği olarak bizim gelişmemizi örseleyen bir durum. Bu durumun farkına varabilsek ne sıkıntı duymalar kalacak ne de başka bir şey. Rövanş ve intikam duygusu geriletiyor ve farkında olarak yaşamaya devam ediyoruz. İçimi acıtan en büyük olay bu. Onun dışındakiler geçer.'' şeklinde konuştu.

Maçı yönetecek hakem Bülent Yıldırım’a şans dileyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Umarım maçın seyrini değiştirecek bir kararı olmaz.” ifadesini kullandı. Bursasporlu futbolcular adına konuşan takım kaptanı Ömer Erdoğan, ''Bizim açımızdan hem sezonun son maçı, hem de uzun yıllar özlemini çektiğimiz kupa finali oynayacağız. İyi hazırlandık. İkinci yarıda başarı grafiğimiz yükseldi ve iyi mücadele edip, puanlar topladık.” diyerek rakip takımı tebrik etti. Fenerbahçe’de herkesin kazanmaya odaklandığını vurgulayan takım kaptanı Alex de Souza ise “İki takım da saha içinde kendilerine yakışır şekilde mücadele edeceklerdir. Aynı zamanda maçı izleyecekler de maçın güzelliğine yakışır bir şekilde davranacaklardır. Maçın barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Bu maçta hiçbir şeye gölge düşmesin, güzelliklerle dolu bir maç olsun.'' şeklinde konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a takımının formasını hediye etti .