Hentbol Federasyonu Başkanı Eyüboğlu'nun Açıklaması

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, ''Çocukların sokaklarda değil salonlarda spor yaparak büyümesini istiyoruz'' dedi.

Eyüboğlu, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Vali Kalkan'ın ildeki salon sporlarının gelişmesine yönelik çalışmaları olduğunu ve federasyon olarak kendilerine destek vermek istediklerini belirtti.

Artvin'in altyapısının hentbol sporuna uygun olduğunu Vali Kalkan'ın da bildiğini ifade eden Eyüboğlu, ''Federasyon olarak her ilçede en az bir okulda, ilde ise en az 6 okulda hentbol takımı kurulması projemiz var. Bu projemiz kapsamında Artvin ilinde de hentbol takımlarının kurulması konusunda fikir birliğine vardık. Sayın Valimiz de bu projemize destek vereceğini söyledi.

Çocukların sokaklarda değil salonlarda spor yaparak büyümesini istiyoruz. Bu proje sayesinde hentbol sporunun Artvin'de çok gelişeceğine inanıyoruz. Okullarımızda hentbol takımlarının kurulmasıyla buralardan yetişen sporcularımız, geleceğin Milli Takım sporcularını oluşturacak. Federasyon olarak spor malzemesi konusunda daha önceden yaptığımız yardımlarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı Başantrenörü Murat Ülker'in Artvinli olduğunu anımsatan Eyüboğlu, ''Değerli hocamız ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil ederek bizleri sevindirdi. Hocamızın Avrupa'da elde ettiği başarılarından dolayı kendisiyle gurur duyduk'' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kalkan, Artvin'in coğrafi yapısı itibarıyla salon sporlarına daha müsait olduğunu kaydederek, ''İlimizde Birinci Lig A Klasmanı'nda mücadele eden 7 Mart Spor hentbol takımımız var. Valilik olarak bu spor kulübümüzün daha başarılı olması için gereken desteği vereceğiz. İlimizde gençlerimizin hentbol sporuna gösterdiği ilgi bizleri sevindiriyor. İlimizde gençlerimizin salon sporlarına yönelmesi konusunda çalışmalarımız var. Okullarımızda hentbol takımı oluşturma çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, müdürlük olarak beden eğitimi öğretmenleriyle toplantı yaparak en az 14 okulda hentbol takımı kurulması yönünde çalışma yapacaklarını belirterek, ''Bir lig kurup takımlar buralarda mücadele edecek'' dedi.

Ziyaret sonunda Eyüboğlu, Vali Kalkan'a adının yazılı olduğu Türkiye hentbol takımı forması, Vali Kalkan ise Eyüboğlu'na adının yazılı olduğu Artvin 7 Mart hentbol takımı forması hediye etti.

Ziyarette, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Arslan, Disiplin Kurulu Başkanı Asım Yılmaz, İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı Başantrenörü Murat Ülker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arif Hikmet Çakır ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz hazır bulundu .

Kaynak: AA