Elazığspor'da Süper Lig'e Yükselme Sevinci

Bank Asya 1. Ligi'ni 2. sırada tamamlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselme başarısını gösteren Elazığspor'da sevinç sürüyor.

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şampiyonluğundan dolayı takımını kutladı. Takımın çok zorlu bir süreçten geçerek yükselme başarısı gösterdiğini ifade eden Uygun, 2. Lig'den başlayan şampiyonluğun, Bank Asya Birinci Lig'de devam ettiğini ve Spor Toto Süper Lig'e çıkarak başarıyı şehre yaşattığını söyledi.

Futbolcularını gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Uygun, “'Oyuncularımız, geçen haftaki şampiyonluğu kazandıktan sonra o sezonun verdiği yorgunluğunu, ister istemez zaten maçtan sonra gözyaşlarıyla perçinlemişlerdi. Futbolcularımızın verdikleri mücadele sonucu bu kadar kısıtlı imkanlarla gelen şampiyonluk, Elazığ halkına hayırlı olsun. Şimdi de oynanacak olan play-off'larda hak edenin şampiyon olmasını diliyorum.” dedi.

BAŞARININ MİMARLARI ÖZKÖYLÜ VE ÖZKARA

Bu başarıda en büyük payın Osman Özköylü ve Hüsnü Özkara’ya ait olduğunu vurgulayan Uygun, “Hüsnü hoca değer verdiğim, saygı duyduğum, sevdiğim bir hocamdır. Bu başarı yüzde 50 Osman Özköylü'nündür. Yüzde 40 Hüsnü Özkara'nındır, yüzde 10'da bize düşerse alırız." diye konuştu.

Bülent Uygun, Elazığspor'da da en doğru transferleri, en güzel şekilde yapıp takımı ligde kalıcı yapmanın yoluna bakacaklarını kaydetti.

Yabancı olarak, bir kaleci ve 6 futbolcu transferini öngördüklerini ve Süper Lig tecrübesi olan 3-4 futbolcu istediklerini belirten Uygun, “10-11 kişilik transferle kendi kadromuzda tuttuğumuz 17-18 kişiyi kaynaştırıp, sonucunda 26 kişiye düşüreceğimiz bu kadroyu lige en iyi şekilde hazırlayacağız diye düşünüyorum. Transfer çalışmalarına başlamadık. Zaman içerisinde ben sadece mevkileri izlenen oyuncuların raporlarını vereceğim. Transfer komitesi kendileriyle görüşecek, maddi boyutlarını kendileri ayarlayacak. Alırlarsa kendileri ona göre alacaklar. Ben teknik direktör olarak alınan futbolcuları en güzel şekilde çalıştırıp başarılı olmaya a çalışacağım.” şeklinde konuştu.