Ali Şen, Derbi Sonrası Olayları Degerlendirdi

Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında çıkan olayları değerlendirdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek olan 10. Türkçe olimpiyatları için basın açıklamasında bulunan Ali Şen, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçının aradın bir gurup Fenerbahçeli taraftarın çıkardığı olaylar hakkında konuşan Şen, bu tip olayların derbi maçlarında olduğunu ifade ederek, “Bütün yılı zaten üzüntüyle geçirdik. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbilerde bunlar olmuyor mu? Trabzonspor’un oynadığı maçlarında bunlar olmuyor mu? O bakımdan üzüntü duyuyorum. Olaylara karışanların hepsi Fenerbahçelidir, hepsi bizim insanımızdır. Herkesin sevinci, üzüntüsünü aynı şekilde belirtmesini bekleyemeyiz. Birisi fazla üzülüyor, öbürü ağlıyor, öbürü çareyi bağırmakta buluyor. Kimisi de sahanın ortasına bayrak dikerek sevincini dile getiriyor. Bir mahsuru yok kazananların sevinçlerini göstermesi yönünde. Derbi olmuş fazla üzerine gitmemek lazım. Şiddet kanunu çıktı o kanunu tatbik ederseniz orada çareler var. Yani fazla toplumsal bir sürtüşmeye, geleceği kine boğmaya kimsenin hakkında yok. Herkes iyi insan olacak” dedi.

UZAY YOLCULUĞU İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Uzay yolculuğu hakkında da soruları yanıtlayan Şen, 1 Haziran 2014’te uzaya gideceğini belirterek, “Uzay yolculuğu Allah izin verirse 1 Haziran 2014 yılında gideceğiz. Bunun başlangıç noktası Kuraçao Adası, Karaiplerin Venezüella’nın Kuzeyinde, Boner ile Ariva Adasının ortasında. NASA ile Hollanda Kraliyet Kuvvetlerinin yaptığı büyük bir yatırımdır. Mekik ile çıkacağız uzaya. Bugün benden gün aldılar. Ayın altısında Bodrum’un Göltürkbükü beldesinde firma ile birlikte basın açıklaması yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA