A Milli Kadın Basketbol Takımı Güç Topluyor

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’ne hazırlanan A Milli Kadın Takımımız, 2 saat süren bir antrenman ile bugünkü çalışmasını tamamladı.

Dün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda toplanarak 2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri için ilk çalışmasını yapan Ay Yıldızlılar, bugün de 2 saat süren bir antrenman ile hazırlıklarına devam etti.Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki Millilerimiz, antrenmanın ilk saatinde Kondisyoner Ozan Şirikçi tarafından kondisyon ve ağırlık çalışırken, ikinci saatte ise basketbol antrenmanı yaptı.A Milli Kadın takım yarın da yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 11:00-13:00 saatleri arasında yapacağı antrenman ile çalışmalarını sürdürecek.Antrenman sonrasında oyuncularımızdan Birsel Vardarlı, hedefe çok yakın olduklarını vurguladığı yorumunda şunları söyledi:“Hepimizi şu an ne için çalıştığımızın çok farkında ve bilincindeyiz. Kampın ilk günlerini yaşıyor olmamıza rağmen takımın havası çok iyi. Hazırlık sürecini sağlıklı bir şekilde geçirebilirsek, turnuva sırasında elimizden gelenin en iyisini yapıp gruptan birinci çıkacağımıza inanıyorum. Biz üst üste 3 maçı da kazanacak kapasitede bir takımız. Hedefe çok yakın olduğumuzu hissediyoruz. Voleybol Milli Takımımız ile birlikte Olimpiyatlara giderek ülkemizi temsil etmek için büyük heyecan duyuyoruz.”Rakipler hakkındaki görüşlerini de paylaşan tecrübeli oyuncu, “Porto Rico’nun çok güçlü bir takım olmadığını biliyoruz. Japonya’da turnuvaya oldukça ciddi hazırlanıyor. Onlarla Antalya’da oynayacağımız hazırlık turnuvasında karşılaşma şansımız olacak. Önümüzde 40 gün var ve bu sürede kendimizi en iyi şekilde hazırlarken rakiplerimiz hakkında da fikir sahibi olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Tuğba Palazoğlu ise kampa herkesin enerji olarak çok iyi geldiğini ifade etti ve “Ne kadar heyecanlı ve sonunun ne kadar güzel olacağını tahmin ettiğimiz bir hedefi gerçekleştirmeye çalışacağız. Takım olarak dün itibariyle çok pozitif bir enerji içinde çalışmaya başladık. Kondisyonerimiz Ozan da sağlam bir başlangıç yaptı ve dün yaptığımız çalışmanın ardından herkes ağrıları hissetmeye başladı.

Bunlar güzel ağrılar. İlk günkü motivasyonumuzu bozmadan turnuva zamanına kadar güç ve teknik olarak da hazır hale gelip, güzel bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.