Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Yükselme Maçları Adana’da Başladı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nca organize edilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Yükselme Grubu maçları Adana’da başladı.

Turnuvanın başlaması dolayısıyla Yüreğir Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Engelsiz bir dünyayı hep birlikte kuracağız. Geleceğimiz güvencesi gençlerin daha iyi yetişmesi için de çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

Sporculara başarılar dileyen ve maçların centilmence geçeceğine olan inancını ifade eden Vali Coş, “Engelli sporcular her zaman maçlardaki davranışları ve tavırlarıyla topluma örnek olmuşlardır. Engelleri aşarak spor yapan arkadaşlarımı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, “Sizin burada olmanız engelleri aştığınızı gösteriyor” ifadesini kullandı. Hanımların erkeklerle birlikte spor yapmasını muhteşem olarak niteleyen Aldırmaz, şöyle devam etti: “Bu durum beni çok etkiliyor. Her zaman azminizle engelleri aşıyor, büyük başarılar elde ediyorsunuz. Sizin en büyük başarınız Adana’ya dünya şampiyonasını getirmenizdir. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.”Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise, ulusal ve uluslararası spor organizasyonların yapıldığı Adana’nın spor kenti haline geldiğini söyledi.

Adana’da 120 bin sporcu olduğunu belirten Hadi, milli takımlara en çok sporcu veren illerin başında Adana’nın geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından turnuvanın ilk maçında Giresun Engelliler Spor Kulübü ile Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın hava atışını Vali Coş yaptı. Yüreğir ve Menderes Spor Salonu’ndaki maçlar 20 Mayıs tarihine kadar sürecek.