Tavşanlı Özel Başarı İlköğretim Okulu, Septo'da Türkiye İkinci Oldu

Tavşanlı Özel Başarı İlköğretim Okulu, Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı (SEPTO)'nda Müzik kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Rekreasyon, oyuncak tasarımı, dramatizasyon, pandomim, resim, müzik ve kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyat finalinde 81 ilden 509 okuldan gelen öğrenciler kıyasıya yarıştı. Özel Başarı İlköğretim Okulu'nu temsil eden 7'nci sınıf öğrencileri Aslı Toplu, Mine Çakır, Deniz Ekinci, Faruk Akay, Alperen Alakuş’ un müziğini çaldıkları ve Zehra Erden adlı öğrencinin de seslendirmesini yaptığı Gesi Bağları adlı müzikle Türkiye ikincisi oldu.

Müzik öğretmeni Özgür Özerdem, yıl boyunca yaptıkları özverili çalışmanın sonucu olarak aldıkları ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Elde edilen başarıdan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Okul Müdürü Hasan Hatipoğlu, "Bu başarı, sistemli bir çalışmanın ve olimpiyatlara önem vermenin bir ürünüdür. Bizler öğrencilerimize ezbercilik değil, başarı odaklı uygulamalı eğitim vermekteyiz. Yaptığımız ciddi çalışmaların adeta kanıtı niteliğinde olan SEPTO olimpiyatlarında Türkiye ikinciliği bu çalışmaların meyvesini verdiğinin göstergesidir. Ayrıca yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan okulumuz, sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam etmektedir. Öğrencilerimizin bundan sonraki katılacakları olimpiyatlarda da çok güzel başarılara imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA