Burhaniye’de Karate Heyecanı Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Balıkesir 19 Mayıs Gençlik Haftası Shotokan Karate-Do International Federation Türkiye Turnuvası’na ev sahipliği yaparken, büyük heyecan yaşandı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya 18 ilden gelen yaklaşık 800 sporcu ilçeye de hareket getirdi. Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova’nın da izlediği karşılaşmalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Atatürk Spor Salonu’nu dolduran yüzlerce sporcunun karşılaşmaları sporseverleri büyüledi. Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Ali Uslanmaz, sporcuların ilçeyi tanımalarını istedi. İlçe olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını bildiren Kaymakam Uslanmaz, tüm sporculara başarı dileğinde bulundu. Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Fikret Akova’ da, yarışmacılara ve teknik heyete başarı dileğinde bulundu.

Shotokan Karate temsilcisi Mikdat Kahraman, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova’ya teşekkür plaketi verirken, turnuva da görev alan tüm hakemlere de Kaymakam Ali Uslanmaz ve başkan Fikret Akova tarafından plaketleri verildi.

2 gün devam eden turnuvada dereceye giren sporcuların madalyaları da kaymakam Uslanmaz ve belediye başkanı Akova tarafından verildi.

Uluslar arası Shotokan Karate turnuvasının ikincisini Burhaniye’de yaptıklarını bildiren Shotokan Karate temsilcisi Mikdat Kahraman, “Uluslar arası turnuvanın ikincisini Burhaniye de yapmaktan çok mutluyuz. Turnuvaya, Burhaniye ve Balıkesir belediyeleri destek verdi. Bunun için her iki belediyemize de teşekkür ediyorum. Turnuvaya, 18 ildeki 47 kulüpten yaklaşık 800 sporcu katıldı.

Turnuvaya katılan tüm sporcularımız Unutulmaz bir gün yaşadı” dedi.

Burhaniye ye ilk kez geldiklerini bildiren sporcular da büyük heyecan yaşadıklarını bildirdiler .

Kaynak: İHA