A Milli Kadın Takım Toplandı

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde, 2012 Londra vizesi almaya çalışacak olan A Milli Kadın Takımımız bugün toplanarak çalışmalarına başladı.

5 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde, 2012 Londra vizesi almaya çalışacak olan A Milli Kadın Takımımız, bugün saat 16.30’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda toplanarak çalışmalarına başladı.

İlk yarım saati basına açık olarak gerçekleştirilen çalışmayı TBF Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ile birlikte Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da izledi.Ay Yıldızlılarımıza ilk gün çalışmasında sakatlık risk profillerini çıkaracak bir takım testler uygulanırken, hareket mekanikleri değerlendirme ve ölçümleri, core (sırt, karın, bel) güçlendirme çalışmaları yapıldı.Millilerimiz çalışmalarına yarın saat 13:00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacakları antrenmanla devam edecekler. Basketbol antrenmanı ile tamamlanan çalışmanın sonrasında takımımızın Kaptanı Nevriye Yılmaz, değerlendirmelerde bulundu. Çok önemli bir sınava hazırlanacaklarını belirten tecrübeli oyuncu, “Geçen sene kazandığımız Avrupa ikinciliği bize Olimpiyatlara gidebilme şansı doğurdu. Bu şansı en iyi şekilde kullanıp, olimpiyatlara gitme hakkını elde ederek önce ülkemiz için sonra federasyonumuz için sonra da biz oyuncular için çok önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Her sporcu olimpiyat atmosferini yaşamak ister. Bu heyecanı ve sporun ün üst seviyesindeki yarışma ortamını yaşamak istiyoruz. Çalışmalarımıza bugün start verdik. Sakatsızlık ve tam kadro başlamış olmamız önemli. Türk vatandaşlığına geçen yeni bir arkadaşımız daha bize katıldı.Daha da güçlendik. Güzel başarılar elde edeceğiz.” dedi.