Süper Lig'e Yükselen 2. Takım Belli Oldu

Bank Asya Birinci Lig'in son haftasında Rizespor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Akhisar Belediye Gençlik, Elazığspor'un ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

Akhisar Belediyespor, Rizespor deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyetle Süper Lig'e yükselmesinin yanı sıra Banka Asya Birinci Lig'de 2011-2012 sezonunu da şampiyon olarak tamamladı.

Haftaya lider giren Elazığspor ise Konyaspor deplasmanında 4-1 mağlup olunca Banka Asya Birinci Ligi 61 puanla ikinci sırada bitirdi.

Rize Yenişehir Stadı'nda oynanan mücadelede Akhisar Belediyespor'a Süper Lig kapısını açan maçın golleri 5. dakikada Anıl Taşdemir ve 90. dakikada Lima'dan geldi. Rizespor'un tek golünü ise 39. dakikada Bikoko kaydetti.

Akhisar Belediyespor ve Elazığspor'un ardından Süper Lig'e yükselecek olan üçüncü takım ise, Kasımpaşaspor, Konyaspor, Rizespor ve Adanaspor arasında oynanan play-off maçlarının ardından belli olacak.

2011-2012 sezonunda Güngören Belediyespor, Sakaryaspor ve Giresunspor ise Bank Asya Birinci Lig'e veda eden takımlar oldu.