Süper Derbi, Güney Kore’de Heyecanla İzlendi

Güney Kore’de bir Türk restorantında toplanan gutbetçiler, Galataray-Fenerbahçe derbisini beraber izledi.

Türkiye’de nefesleri kesen Galataray-Fenerbahçe derbisi Güney Kore’de de heyecanla izlendi. Güney Kore’ye çalışmak için gelen kebap ustaları, okumak için gelen öğrenciler ve bazı diplomatlar süper derbiyi izlemek için bir Türk restoranında bir araya geldi. Başkent Seul’deki yabancıların yoğun yaşadığı İtewon semtinde Kervan adında bir restoran sahibi Sinan Öztürk, kendi restoranında gurbetçilerin bir araya gelmesinden dolayı mutluluk duyuduğunu ifade etti.

2002 Dünya Kupası’da Milli Takım’ın tercümanlığını yapan Öztürk, o zaman bir çok Koreliyle maçları takip ettiğini aktardı. Duygularını Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) aktaran Öztürk şöyle konuştu: “Binlerce kilometre uzaklıktaki Güney Kore’de kendi insanımızla beraber maçı izlemekten mutluyuz. Sayımız çok az. Ama restoranımızda bütün Türklerin gelmesi ile çok güzel bir ortam oldu.”İzleyiciler arasında en ilginçleri ise havayolları şirketinde çalışanlar oldu. Uluslararası bir havayolu şirketinde çalışan hostes Semra Çakmak, derbi günü Güney Kore’ye ayak basar basmaz maçı nerede izleyebileceğini araştırmış. Hostes arkadaşları ile maçı izlemeye restoranta gelen Çakmak, tuttuğu takım Galatasaray’ın kazanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Maç bittikten sonra kupa almalarına sevinen Galatasaray taraftarları, sokağa döküldü. Taraftarlar sokakta sevinç gösterileri yaparken, yoldna geçen Koreliler ise duruma anlam veremediler .