Sedat Doğan: Sportmenliğe Uygun Bir Şey Değildi

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaşananların sportmenliğe uygun bir şey olmadığını söyledi.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen şampiyonluk kutlamalarının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Doğan, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda almalarının önemli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Bize bu kupanın Fenerbahçe stadında verilmemesi için her türlü çalışma yapıldı. Bu sportmenliğe çok uygun bir şey değildi. Biz orada orada almak için çeşitli görüşmeler yaptık. Teknik heyetimiz orada almak istedikleri yönünde bize haber gönderdi. Bizim de isteğimiz buydu. 'Gerekirse sabah saat 9'a kadar bekleyeceğimiz ama bu kupayı almadan gitmeyeceğiz' dedik.

Eğer bu kupa orada verilmeseydi bir daha Türkiye'de hiç kimse bir başkasının sahasında kupa alamazdı.'' Doğan, her iki takım arasındaki gerginliğin artmaması için herkese görev düştüğünü de kaydederek, şu ifadeleri kullandı:''Artık hiç kimse birbirini ezmek, rencide etmek için bir şey yapmasın. Bizim sahamızda da kupa verildi, gerginlikle oldu, sosyal medyada bir sürü şeyler yazıldı. Herhalde bugün de aynı şeyler oluyor. Onun için taraftarların da şapkalarının önüne koyup düşünmesi lazım. Fenerbahçeli'nin Galatasaraylı'yı, Galatasaraylı'nın da Fenerbahçeli'yi ezmesine gerek yok. Biz 100 yıldır beraberce Türkiye'de sporu götürdük. Diğer kulüpler de aynı şekilde. Daha dostane ilişkiler kurmanın anlamı, dünkü olaydan sonra bence çok daha iyi ortaya çıktı.''Bir soru üzerine teknik direktör Fatih Terim ile uzun yıllar çalışmanın planları yapıldığını belirten Doğan, ''Fatih Terim Galatasaray'ın efsanesidir, her zaman baş tacıdır. Fatih hoca burada çalışmak istediği sürece de herhalde kimse 'git' demez. Yapılan planlar da Fatih hocamızın çok uzun süre burada kalmasına yöneliktir.'' diyerek sözlerini tamamladı.