Şampiyonluk Kutlamasının Ardından

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, başarılı bir yönetim sergilemelerinin Sarı-kırmızılı camiadaki birlik ve dayanışmadan kaynaklandığını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün 18. şampiyonluk kutlamalarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yapılan kutlamayla ilgili olarak, “Her güzel şey kutlanmalıdır. Bu akşam bütün Galatasaray camiası kendi aramızda eğlenmeye çalıştık. Bu aslından çok stresli geçen bir mevsimin sonunda birazda rahatlamak içindi. Bütün Galatasaraylılara bu kupa hayırlı, uğurlu ve armağan olsun” dedi.

Sarı-kırmızılı camianın başarısındaki en önemli noktanın birlik ve beraberlik olduğunun altını çizen Aysal, “Aslında hepimiz birbirimize dayanarak buraya geldik. Bundan sonra da böyle olacak. Bu tip camialarda dayanışma ve birlik olmazsa başarı da olmaz. Başarımızı bu birliğimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

SEDAT DOĞAN: “YÖNETİM OLARAK ÇOK YORGUNUZ AMA MUTLUYUZ"

Ünal Aysal’dan sonra TT Arena’dan ayrılan yönetici Sedat Doğan da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Doğan, yönetim olarak yorucu bir sezondan çıktıklarını belirterek yaşadıkları mutluluğun bu yorgunluğu aldığını söyledi.

Doğan, “Taraftarımızı davet ettik. Dedik ki, ‘Biz sizin adınıza oraya gittik kupayı aldık. Siz bizden bunu istediniz. Biz de sizden şunu istiyoruz. Bu kupaya sahip çıkın’ bugün önemli olan 25 milyon gönlün bir olmasıydı. Bunu sağladığımız kanaatindeyim. Çok güzel oldu. O sebeple yönetim olarak yorgunuz ama çok mutluyuz. Çok güzel bir gün ve tarihte bir daha olmayacak bir gün yaşadık” şeklinde konuştu.

Bu sene kazandıkları şampiyonluğun 14 sene aradan sonra gelen şampiyonluktan bile değerli olduğunu dile getiren Doğan, “Duygusal olarak bakarsanız. 14 sene şampiyon olamadığımız zaman ben 14-15 yaşında bir taraftar olarak oradaydım hiç görmemiştim. Bizim için çok büyük bir anlamı vardı ama daha yeni zamanlar açısından bakarsanız ezeli rakibinize karşı kazandık. Yüz senede bir defa olmuş. Onun için bence hepsinden önemliydi” diye konuştu.

“SARAÇOĞLU’NDA KUPA VERİLMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMA YAPILDI”

Dün akşam kupanın Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda verilmemesi için her türlü çalışmanın yapıldığını dile getiren genç yönetici, “Federasyon Fenerbahçe ve bizimle konuşarak öneriler sundu. Önce almayalım vermeyelim şeklinde konuşuldu. Ama futbolun güzelliği son maç nerede oynanıyorsa orada vermekse o zaman biz futbolun oynandığı yerde bu iş bitirelim dedik. Biz de kendimize güveniyorduk. Ne olursa olsun zaten şampiyonduk. Yönetim kurulumuz da başkanımıza bu yönde destek verdi. O zaman da orda aldık. Bize bu kupanın verilmemesi için her türlü çalışma Saraçoğlu’nda yapıldı. Bu sportmenliğe uygun değildi. Önce biz protokolde bu konudaki görüşmelere başladık. Takımımız verileceğini biliyordu. Daha sonra takımımız bize başka bir teklif verildiğini duyunca teknik ekibimizle birlikte, ‘biz burada almak istiyoruz’ diye haber yolladılar. Bizim de kanaatimiz ve isteğimiz buydu. Biz şunu söyledik; ‘Bizim için fark etmez. Sabah 9’a kadar beklemek gerekiyorsa bekleriz. Bu kupayı burada almadan gitmeyiz’ dedik. Bizim için şu da çok önemli eğer o kupa orda verilmeseydi bir daha hiç kimse bir başkasının sahasında kupa alamazdı. Ne su topu maçında alırdı ne briç turnuvasında. Sayın valimiz ve emniyet müdürümüz de devreye girmiş. Sonradan aldığımız duyumlar. Daha fazla detaya girmemek lazım. Girersek kırıcı olabiliriz. Biz yönetim olarak en başından beri adım atarken kimseyi kırmamaya özen gösterdik. Aynı şekilde şu anda da çok abartmaya gerek yok. İş bitti kupamızı aldık geldik” ifadelerini kullandı.

“TT ARENA’YA RUH KATTIK”

TT Arena’da oynadıkları sezonda şampiyon olarak stada ruh kattıklarını vurgulayan Doğan, “Biz bu stattaki ilk şampiyonluğumuzu aldık. Bu mabede ruh kattık. Burasını beton olarak aldık. Ali Sami Yen’in ruhu burada yoktu. Ama şu anda Ali Sami Yen’in ruhu burada. Biliyorsunuz buranın ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi bunu da tescilledik. O anlamda da çok önemliydi” dedi.

“FATİH HOCA GALATASARAYIMIZIN EFSANESİDİR”

Basın mensuplarının Fatih Terim’in sözleşmesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Doğan, “Fatih hoca Galatasarayımızın efsanesidir. Her zaman baş tacıdır. Hocamız burada çalışmak istediği sürece de herhalde hiç kimse Fatih hocaya git demez. Yapılan planlar da hocamızın çok uzun yıllar burada olmasına dönük planlardı” ifadelerini kullandı.

HAKAN ŞÜKÜR: “GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ”

Galatasaray ve Milli takımın efsane golcülerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise, sArı-kırmızılı ekibin ligi forse ettiğini söyleyerek şampiyonluğu hak ettiğini ifade etti.

Şükür, “Sahaya baktığımız zaman çok iyi bir oyun ve takım bütünlüğü gördük. Fenerbahçe de yaşadığı sıkıntılardan sıyrılıp süper final periyodunda çok iyiydi. Nefes kesen, kalpleri durduracak kadar olan derbinin heyecanını iliklerimize kadar hissettik. Müthiş bir maç oldu. Bugün de arkadaşlarımız kutluyor. Ben de sayın başkanın daveti üzerine geldim. Tebrik ettim ve gidiyorum” dedi.

Kaynak: İHA