Halter Şampiyonasının 2. Gününde Madalya Yok

Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nın ikinci gününde podyuma çıkan üç Türk sporcu madalya kazanamadı.

63 kilo bayanlar A kategorisinde mücadele eden iki sporcu Ayşegül Çoban ve Sema Acartürk istenen performansı gösteremeyerek başarılı olamadı. Podyuma ilk olarak çıkan Sema Acartürk koparmada 78 kilo ile yedinci olurken silmede ise 95 kiloluk derecesiyle sekizinci sırada yer aldı. Acartürk toplamda elde ettiği 173 kiloluk derecesiyle yine sekizinciliği elde etti. Bu kiloda yarışan diğer bir sporcu Ayşegül Çoban ise koparmada 75 kilo ile sekizinci, silkmede 102 kilo ile yedinci toplamda ise 177 kiloluk derecesiyle yedinci sırada yer aldı.62 kilo erkekler B kategorisinde yarışan Berat Biçer ise koparmada 110, silkmede 135 toplamda ise 245 kiloluk derece elde etti.

NURCAN TALYAN SAVUNMASINI YAPTI

Fransa’nın başkenti Paris’teki dünya şampiyonası sonrasında doping numunesi pozitif çıkan olimpiyat ve dünya şampiyonu Milli Halterci Nurcan Taylan’ın Uluslar arası Halter Federasyonu (IWF) tarafından duruşması Guatemala’da yapıldı. Antigua şehrinde yapılan Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nın ikinci gününde gerçekleşen duruşmaya Nurcan Taylan avukatı Oğuz Atasoy ve Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ile birlikte katıldı.

IWF’den Boris Kaiser’in başkanlığını yaptığı duruşmadan önce avukat Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör ve avukat Oğuz Atasoy’un gönderdiği yazılı savunma üzerinde karşılıklı görüşler sunuldu. Duruşma başkanının sorduğu sorulara Taylan avukatı aracılığıyla cevaplar verdi. Bu konuda masum olduğunu belirten Taylan, komisyonun adil bir karar vereceğine inandığını belirtti.

2 saat süren duruşma sonrasında Boris Kaizer Nurcan ile ilgili kararın 15 gün içerisinde Türkiye Halter Federasyonu’na bildireceğini belirtti.

Nurcan Taylan daha önce de dopingli çıkmış ve özel izin ile yarışmalara giriyordu. Taylan’ın duruşma başkanı tarafından nasıl bir ceza alacağı merakla bekleniyor.