Erkek Karateciler Gümüşte Kaldı

İspanya’nın Tenerife şehrindeki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda bayan kumite takımının zirveye çıkmasından sonra erkek kumite takımı da gümüş madalya kazandı.

Tarihte ilk kez üç takımla kürsüde yer alan Türkiye toplam 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla genel sıralamada da oldu. Federasyon Başkanı Esat Delihasan “Bu tarihi başarı futbolun gölgesinde kalmasın.” dedi.

İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen 47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, tarihinin en başarılı sonucunu elde etti. Bayan kumite takımının şampiyon olmasından sonra erkek kumite takımı da finalde Almanya’ya yenilerek ikinci oldu. Erkek kata takımıyla da üçüncülük kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez üç takımla birden kürsüde yer aldı. Avrupa Şampiyonası’nın so gününde erkekler bireysel kata, bayanlar takım kata ve erkekler takım kumite müsabakaları yapıldı. 2009 ve 2010 Avrupa Şampiyonu Türkiye, tekım kumite finalinde Almanya ile karşılaştı. Serinin ilk maçında Yaser Şahintekin, Alman rakibi Nikoloz Tsurtsumia ile 5-5 berabere kaldı. Enes Erkan’ın +84 kilo Avrupa şampiyonu Jonathan Horne’ye 4-0 yenilmesiyle avantaj Almanya’ya geçti. Serkan Yağcı baştan sona daha atak göründüğü karşılaşmada Noah Bitsch’e 1-0 yenilince serinin dördüncü maçı büyük önem kazandı.Yücel Gündoğdu, Heinrich Lestenschneider’e ilk puanı vermesine rağmen beraberliği yakalamasını bildi. Maçın son saniyesine kadar varını yoğunu ortaya koyan Gündoğdu’nun çabaları hakemlere takıldı. Serinin dördüncü maçının 1-1 berabere bitmesiyle Almanya 3-1’lik skorla Avrupa şampiyonu oldu. Türk takımı ise bir yıllık aradan sonra ikinci olarak kürsüde yer buldu.Yücel Gündoğdu-Heinrich Lestenschneider maçında kural hatası olduğuna yönelik Türk takımının yaptığı başvuru hakem heyeti tarafından kabul edilmedi.KATACILAR BEŞİNCİLİKTE KALDITorres Spor Salonu’ndaki şampiyonanın son günü bronz madalya için tatamiye çıkan katacılar ise maçlarını kaybederek beşinci oldu. 2011 Dünya Gençler Şampiyonu Mehmet Yakan, geçen yılın Avrupa üçüncüsü Fransız Minh Dack Vu Duk’a 4-1 mağlup olarak madalyanın uzağında kaldı.Rabia Küsmüş, İpek Şahin ve Hazel Kıratlı’dan oluşan bayan kata takımı da üçüncülük maçında Almanya’ya 5-0 kaybetti.TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADATakım kumite maçlarının ardından sona eren Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye madalya sıralamasında da üçüncü oldu. Şampiyonayı 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye, İtalya ve Fransa’nın arkasında yer aldı. Şampiyonayı 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayan İtalya en başarılı ülke oldu47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’ndaki tarihi başarının ardından konuşan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan elde edilen sonucun tesadüfi olmadığını söyledi.

Takımın beş ay kamp yaparak turnuvaya hazırlandığını belirten Delihasan “Bu başarı emek ve alınterinin sonucudur. Ama elde edilen bu tarihi sonucun futbolun gölgesinde kalmasından korkuyorum. Şampiyonlara hem Türk halkının hem de Türk basınının gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Çünkü bu sporcular kolay yetişmiyor.” diye konuştu.